Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:38 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dezbatere publică la Cernavodă

ro

03 Dec, 2008 03:06 1036 Marime text

Primăria Cernavodă organizează, joi, 4 decembrie, de la ora 17.00, în sala Casei de Cultură, o dezbatere publică ce va pune în discuţie trei subiecte importante pentru comunitate: construirea Unităţilor 3 şi 4, extinderea depozitului de deşeuri radioactive şi înfiinţarea taxei de poluare şi risc.

Îmbunătăţirea comunicării şi informarea cetăţenilor despre tot ceea ce se petrece în oraş reprezintă  priorităţi pentru administraţia din Cernavodă. La întâlnire au fost invitaţi să participe şi să-şi expună punctul de vedere reprezentanţii ANDRAD (Agenţia Naţională pentru Deşeuri Radioactive), CNCAN  (Comisia Naţională pentru Controlul Activităţilor Nucleare), SNN, CNE, Fundaţia Terra Mileniul III, AGIA şi SIDO. Aceasta este prima întâlnire cu cetăţenii Cernavodei, cu privire la construirea obiectivelor nucleare şi la compensaţiile pe care le merită comunitatea. Cetăţenii participanţi vor adresa întrebări şi vor putea veni cu propuneri.
În cadrul întâlnirii, primarul Mariana Mircea va susţine proiectul referitor la înfiinţarea Comitetului local în Cernavodă, un organism necesar informării şi implicării cetăţenilor în procesul decizional privind construirea de obiective nucleare. De asemenea, edilul va prezenta proiectul înfiinţării taxei de risc şi poluare în Cernavodă, proiect aprobat recent de Consiliul Local. Taxa se va aplica, din 2009,  societăţilor cu activităţi de producţie de energie electrică din activităţi nucleare şi activităţi de depozitare de deşeuri radioactive pe raza teritorială a oraşului. Această taxă va constitui venit la bugetul local, din sumele colectate urmând a se finanţa programe şi proiecte privind protecţia mediului şi gestionarea riscului ce vizează: medicamente şi analize medicale pentru locuitori, investiţii în calitatea apei şi refacerea infrastructurii, mărirea spaţiilor verzi pe cap de locuitor, educaţie şi informare etc.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii