Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
05:28 02 06 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstantaEsteBine Despre „Economie și sănătate”, cu dr. Sorina Soescu

ro

18 Mar, 2020 00:00 1616 Marime text

Perseverentă rolului său de educator pentru sănătate, dar și datorită vastei sale experiențe profesionale, dr. Sorina Soescu (aka Zynna Orinda pe Facebook) continuă să împărtășească tuturor celor interesați gânduri sincere și avizate, în această perioadă în care marea majoritate o petrecem în mediul virtual... part-time.


„Ce este mai important pentru noi toți? Siguranța financiară sau starea de sănătate a corpului? Amândouă - veți răspunde într-un suflet.
Uitați-vă în jur.
Când a apărut frica și teama pentru propria stare de sănătate, s-au mai uitat oamenii la siguranța lor economică?
Cât de mult ținem la corpul nostru? La starea lui de bine?
În fiecare primăvară, astenia naturală determinată de trecerea de la stagnarea iernii la dinamica primăverii cere mai multă odihnă, somn, relaxare, oprire din alergătura zilnică.
O facem?
Nu, NU o facem.
An de an apar episoade prelungite de viroze. Primăvara și toamna apar aceleași discuții.
De ce anul acesta o simplă epidemie de viroză cu coronavirus a indus panică mondială?
Ce a fost diferit acum, față de alți ani?
De ce oamenii se înfricoșează atât de mult pentru propria sănătate și a celor dragi?
Energia feminină, care este energia siguranței, a protecției, a precauției, a nutriției corpului și a respectului pentru corp s-a intensificat mai mult ca niciodată.


Ea este cea care ne determină să învățăm să respectăm măsurile de igienă (în sfârșit, văd și eu oameni conștienți de spălatul pe mâini, de efectul respirației lor asupra celorlalți și de respectarea ”spațiului de siguranță” de un metru în jurul oamenilor).
Învățăm respectul pentru cei din jur. Și cerem să ne fie respectat propriul spațiu și propria siguranță. La nivel de grupuri populaționale mari.


Realizăm cât de conectați suntem între noi și cum ne putem împleti forțele și pentru a ne ajuta, dar și pentru a ne face rău.
Ca niciodată, vedem mai bine toate slăbiciunile noastre, cât suntem de pregătiți să facem față situațiilor dificile, dar și cât suntem de vulnerabili la manipularea emoțională.
Învățăm economia de energie. Să nu mai risipim din forța corpului nostru pe resurse inutile. Realizăm că atunci când nu avem unde să ieșim din casă, nu putem merge nicăieri și trebuie să stăm cu noi înșine, NU ȘTIM ce să facem noi cu noi înșine. Că nu ne-am antrenat să fim doar calmi, relaxați și în pace.
Avem destule resurse energetice să putem sta în calm când toți în jur se panichează?


Rezistă corpul fizic la bombardări cu vești neplăcute și viruși mutanți, dar și cu alimente greu de digerat și radiații diferite?
Observăm uitându-ne în jur ce se întâmplă.
Ne reasumăm suveranitatea de ființe umane puternice, stăpâne pe propriile corpuri, sau rămânem copilași papă-lapte și regretăm lăpticul de la super-market-uri?


Purtăm ”coroana” de regi ai propriilor corpuri?
Sau lăsăm alte coroane să ne fie puse pe capete - unele mai cu spini și frici?
Ce este mai important pentru fiecare dintre noi în aceste momente?
Ce alegem?
Alegem să fie puterea inimii, a credinței în Divinul ce ne-a creat minunatele corpuri și a relației fabuloase de prietenie, cooperare și colaborare între oameni.
Împreună, suntem mai puternici.
Nu mai este demult un motto.
Este o realitate.
Vă iubesc!”.


Sursa foto: Facebook Nicușor Bușurică


Citește și:

Mesaj nou și informații interesante de la dr. Sorina Soescu

„Puterea corpului omenesc”, destăinuită de dr. Sorina Soescu
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii