Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:51 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstantaEsteBine Mesaj nou și informații interesante de la dr. Sorina Soescu

ro

17 Mar, 2020 00:00 9533 Marime text

În weekendul ce tocmai s-a încheiat, dr. Sorina Soescu, pe pagina sa de Facebook (Zyanna Orinda) a împărtășit cu toți cei interesați informații prețioase, venite de la un medic cu experiență într-un domeniu atât de vast, pe care vi le prezentăm în continuare.
 
„Într-o epidemie de viroză, rata de multiplicare virală este aproximativ la 4 zile. Adică numărul de cazuri se dublează din 4 în 4 zile. Probabil că această viroză nu va face excepție.
Viroza atinge un vârf și apoi se stinge. Durează variabil, între o lună și trei luni, funcție de vreme, de reactivitatea organismelor și alți factori favorizanți.
 
Viroza actuală are câteva caracteristici observate de specialiști cu multă experiență:
- nu prea afectează copiii, care fie nu se îmbolnăvesc, fie fac forme mult mai ușoare decât adulții. Este o particularitate interesantă a virusului. În schimb, copiii pot fi «purtători sănătoși» - adică ei nu fac boala, dar o pot transmite adulților din jurul lor (cei mai la risc fiind bunicii).
 
- persoanele la risc par să fie oamenii de vârsta a treia, dar și adulții care au probleme fizice (boli cronice, tratamente de lungă durată cu medicamente etc). Factorii de risc cei mai importanți sunt fumatul și obezitatea. Se pare că fumătorii și cei supraponderali sunt mai frecvent atinși de acest virus.
 
- între ziua de expunere și ziua de manifestare a simptomelor sunt aproximativ 4 zile.
 
- nu prea există mijloace «sigure» de prevenție cu excepția limitării contactelor directe între oameni (măștile, mânușile, dezinfectantele excesive sunt inutile) și menținerii imunității în cea mai bună stare cu putință (vitamina C, citrice, produse ale stupului - propolis, păstură - fructe de pădure - cătină, afine, zmeura - consumate în orice fel, ceai, uscate, congelate, proaspete, citrice si fructe, Echinaceea și produse care o conțin, Oscilococcinum etc).
 
- panica existentă apare mai mult din cauza izolării globale și a închiderii Chinei și Asiei, pentru că de acolo vin cele mai multe resurse. China este un mare producător de medicamente. Fără contribuția sa în economia mondială, o perioadă de timp, vom constata cât de dependenți suntem de ea. Aici va fi problema cea mare. Nu viroza.
 
Despre problema virozei, am puterea să vă spun că și în situația în care apare îmbolnăvirea, evoluția este ca la o viroză, cu febră, stare proastă, tuse și mucus, circa 7-10 zile. Evoluția este naturală și tratamentul se face cu remedii blânde, naturale, gen Gelsemium 30 sau 200 - când apar frisoanele, sau Arsenicum album 30 sau 200, dacă apar vărsături și diaree, plus odihnă, băi cu apă și sare la picioare, frecții ale spatelui cu soluții tip carmol sau anti-termice. Corpul se curăță de reziduuri (pentru că asta face o viroza) și imunitatea se întărește și mai mult. Există deja protocoale «standard» homeopate pentru tratament, vehiculate de specialiștii lumii în medicina naturală și homeopată (India, Facultatea de homeopatie din Londra etc etc). Am primit și eu protocoale, am înțeles ce este de făcut, ne pregătim cum putem mai bine.
 
Nu consider viroza reala problemă, ci reacția exagerată a oamenilor. De aceea ofer informațiile pe care le am, și pe care le filtrez continuu și continui să susțin că liniștea, calmul, detașarea și mai ales, încetinirea ritmului vieții sunt necesare pentru a putea lua cele mai bune decizii, în fiecare zi.
 
Mă aștept ca din 4 în 4 zile (că tot suntem în 2020, un an de cifra 4) să se intensifice un pic panica, precum un val.
Și la fel, să se liniștească, pe măsură ce oamenii integrează și înțeleg ceva nou.
 
Vremurile de mare schimbare în care trăim ne confruntă cu situații noi și neprevăzute.
Și acum, mai mult ca niciodată, suprarenalele noastre au nevoie de susținere. Și noi avem nevoie de conexiune și comunicare. Să punem laolaltă toate informațiile și cunoașterea și rapid, să găsim cele mai bune soluții.
 
Împreună, suntem mai puternici și mai sănătoși.
Nu mai este doar un motto. Începe să devină, clar, o realitate”.
 
Sursa foto: Facebook Nicușor Bușurică
 
Citește și:
 
„Puterea corpului omenesc”, destăinuită de dr. Sorina Soescu

„Picături de curaj”, de la dr. Sorina Soescu (Document)

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii