Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:26 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Deputatul Stelian Ion nu va mai participa la slujbă „Teodosie al Tomisului, arhiepiscopul urii, persistă în atitudinea de susținere a regimului criminal de la Kremlin”

ro

21 Apr, 2022 20:25 3841 Marime text
  • Stelian Ion a anunțat că a  decis să nu mai participe la „nicio slujbă oficiată de un ierarh putinist și care nu vede crimele din Ucraina și suferința poporului ucrainean”.

Acesta a făcutr referire la ÎPS Teodosie, pe care l-a numit „arhiepiscopul urii”.

„Oare cum își va permite Teodosie să cheme credincioșii să ia lumină în noaptea de Înviere, știind că în Ucraina milioane de creștini ortodocși suferă și se ascund de obuzele lui Putin, în timp ce el îl slăvește pe Putin?” întreabă  Stelian Ion.



Iată anunțul postat de deputatul USR Stelian Ion pe pagina sa oficială de Facebook!
 

Am decis să nu mai particip la nicio slujbă oficiată de un ierarh putinist și care nu vede crimele din Ucraina și suferința poporului ucrainean.
 
Teodosie al Tomisului, arhiepiscopul urii, persistă în atitudinea de susținere a regimului criminal de la Kremlin. Doar pentru simplul fapt că a construit biserici, iar acum nu și-a retras ctitorirea sau nu le-a „mitraliat", cetățeanul Teodosie Petrescu, efemer Arhiepiscop al Tomisului, afirmă că Vladimir Putin nu este un răufăcător și nu ar trebui judecat pentru războiul din Ucraina.
 
Este inadmisibil și jignitor pentru toți creștinii ortodocși din România ca un om precum Teodosie, fan al lui Vladimir Putin, să fie înalt ierarh al Bisericii Ortodoxe Române. O astfel de atitudinea în mijlocul Săptămânii Mari este lipsită de absolut orice urmă de decență și trebuie urgent sancționată în mod formal de BOR.
 
Oare cum își va permite Teodosie să cheme credincioșii să ia lumină în noaptea de Înviere, știind că în Ucraina milioane de creștini ortodocși suferă și se ascund de obuzele lui Putin, în timp ce el îl slăvește pe Putin?
 
În acest moment, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române și Consistoriul Arhieresc trebuie să îl sancționeze cu caterisire pe Teodosie Petrescu, Arhiepiscopul Tomisului pentru a transmite un mesaj clar de distanțare față de acest comportament nedemn și dezonorant.


 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii