Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:29 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Deputatul Stelian Ion face declarații înainte de ședința de CLM Constanţa. Acesta a mai cerut Guvernului să revină a asupra măsurilor legate de accesul pe plaje

ro

29 May, 2020 12:24 2575 Marime text


Astăzi de la ora 13.00 se reunește Consiliul Local Municipal Constanţa.

Pe ordinea de zi sunt mai multe proiecte de hotărâre care vizează vânzarea unor suprafețe de terenuri, unele în stațiunea Mamaia.
Deputatul Stelian Ion și-a exprimat în mai multe rânduri dezaprobabarea în legătură cu aceasta politica a CLM de vânzăre de terenuri.
Partea a doua a proiectului de modernizare a centrului vechi și investițiile care se extind in stațiunea Mamaia reprezinta alte subiecte atinse astăzi de parlamentarul USR.

Începând cu data de 1 iunie, accesul persoanelor pe plaje se realizează doar cu asigurarea obligatorie de șezlonguri pentru fiecare dintre persoanele prezente, asigurarea unei distanțe de minimum 2 m între șezlonguri.
Mai exact, spune Stelian Ion "Guvernul a luat măsura ca accesul pe plaja sa se facă doar pentru cei care vor merge la plajă și vor închiria șezlonguri" .
Ion considera măsura aberanta și discriminatorie pentru cei care nu își permit sa îți închirieze un șezlong. "Cer guvernului sa retragă aceasta masură, pentru ca oamenii vin e sa se bucura de aer liber după doua luni de izolare. Intenția Guvernului este de neînțeles. În câteva cuvinte, ai bani mergi la plajă, n-ai bani stai acasă. Așa bine cum sezlongurile sunt puse la distanță de doi metri unul față de celalalt, se putea lua decizia ca și cei care preferă să stea pe nisip să păstreze aceeași distanță. Regulile de distanțare sunt obligatorii în această perioadă, dar reguli generale, nu doar pentru unele categorii sociale" - a precizat parlamentarul USR Constanța.
 

În ceea ce privește proiectele de pe ordinea de zi a ședinței de CLM, Stelian Ion afirma ca nu este de acord cu vânzarea celor 2000 mp de spatii verzi din stațiunea Mamaia, doar ptr ca Primăria nu are nicio viziune legata de acesee terenuri.

Stelian Ion vorbeste și despre a doua parte a proiectului de reabilitare a centrului vechi al orașului. "Prima etapa a fost un semiesec inaugurată cu fast de primar. Pavajul s-a distrus în doar cinci ani, sunt bani europeni de care primăria și-a bătut joc, bani pe care i-au încasat apropiați și fostului primar Radu Mazare. Ma întreb ce motive avem sa credem ca și cea de-a doua etapa va avea aceeași soarta, ca și prima"!, afirma deputatul.

Parlamentarul spune ca aceste lucrări trebuie făcute astfel încât sa dureze, nu sa creeze disconfort locuitorilor din zona dar și celor care merg în centrul vechi. Stelian Ion anunță că va urmări îndeaproape cum se vor derula licitațiile pentru acest proiect, dar și modul cum vor fi executate lucrările.
 
Ultimul punct la care face referire deputatul, sunt doua bucăți de teren vândute de primărie în 2004, pe care acum proprietarii vor sa se extindă. Sunt doua zone aflate în apropierea plajelor iar efectul va fi alungarea turiștilor.
 
Este vorba despre terenuri situate în zona perla Mamaia și Mamaia nord. "Ar fi fost mai importanta modificarea reglementarii urbanistice în acest  zone, decât sa câștige niște bani pe termen scurt și sa mutileze stațiunea Mamaia", a conchis Stelian Ion.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii