Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
06:58 20 06 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Delegaţia LMP la discuţii cu conducerea Direcţiei Calitatea Vieţii Personalului din MApN. Lista problemelor ridicate. Cine a participat

ro

16 Feb, 2018 10:52 2304 Marime text
 
În urmă cu două zile o delegaţie a Ligii Militarilor Profesionişti, condusă de preşedintele Dănuţ Albu, s-a întâlnit la sediul Direcţiei Calitatea Vieţii Personalului din Ministerul Apărării Naţionale, cu şeful direcţiei, colonelul Renato Nadolu, locţiitorul şefului direcţiei, colonelul Romică Stoica şi cu şeful secţiei calitatea vietii personalului, colonelul Liviu Alexandrescu.
 

Alături de Dănuţ Albu, din delegaţie au mai făcut parte caporalul Radu Ghe. Gabriel, secretar, caporalul Doru Păcurar, reprezentant LMP Braşov, caporalul Adrian Udrea, reprezentant LMP Bucureşti şi caporalul Alexandru Condeescu, membru în Consiliul Director.

Cu această ocazie delegaţia LMP a adus în discuţie o serie de probleme ce vizează categoria soldaţilor şi gradaţilor profesionişti, dar şi a maiştrilor militari şi a subofiţerilor.
 
În acest sens Liga Militarilor Profesionişti a prezentat un set de propuneri alcătuit din opt puncte:

- Proiectul de lege a Statutului cadrelor militare, gradaţilor şi soldaţilor;

- Diurna echipajelor navelor militare pe durata participării la misiuni reale, operaţii navale;

- Acordarea normei de echipare, similar cu situaţia în cazul cadrelor militare;

- Plata orelor suplimentare;

- Modificarea art.1 din Hotărârea nr. 1867/2005 privind stabilirea cuantumului şi condiţiilor de acordarea a compesaţiei lunare pentru chirie;

- Accederea gradaţilor profesionişti direct în Corpul subofiţerilor;

- Reînoirea contractelor soldaţilor şi gradaţilor profesionişti;

- Acordarea gradelor caporal clasa a II-a şi caporal clasa a I-a, conform art.41 din L-23/2012, completare la L-384/2006.

 
De asemenea s-au mai adus în discuţie două proiecte de lege aflate în dezbatere parlamentară, proiectul de modificare a L-574/2004, privind acordarea Corpului SGP a Ordinului onorific „În Serviciul Patriei”, dar şi proiectul de lege pentru modificarea unor acte normative, conform căruia militarii ar putea beneficia pe parcursul unui credit imobiliar, de 50% din rată.

Totodată LMP a mai adus în discuţie necesitatea ca subofiţerii care au în subordine militari, să beneficieze de spor de comandă.

Sursa foto: www.ligamilitarilor.ro
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Mm 13 Mar, 2018 08:15 Ca sa va linistesc pe toti! Dupa 35 de ani de armata, acum, am 2400 lei net ( toate sporurile incluse, fara norma de hrana) . Sporurile adevarate au fost inventate exclusiv pentru sefi! Armata, a ajuns un fel de bataie de joc unde , cu cat lucrezi in conditii grele cu atat esti platit mai prost!