Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:20 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Daniela Vlădescu, la ceas aniversar „Sper că PLANETA se va învârti în sensul favorabil omenirii, prieteniei, iubirii și bunăstării“

ro

10 Dec, 2021 00:00 3686 Marime text

 
  • Daniela Vlădescu, soprana care din anul 2006 deține funcția de conducere a Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski“, Constanța împlinește astăzi frumoasa vârstă de 65 de ani.
Daniela Vlădescu s-a născut pe 10 decembrie 1956, în București. Viața a purtat-o pe scenă devenind o soprană cunoscută, cântăreață de operă și operetă și interpretă de multiple genuri muzicale (precum muzică jazz, vocal simfonică, romanțe, muzică ușoară și altele), ocazional actriță, actualmente având funcția de manager al Teatrului național de operă și balet „Oleg Danovski“ din Constanța.

Studiile preuniversitare le-a făcut la Liceul de Muzică „George Enescu“ din București între anii 1963 – 1975, continuând la secția de canto a Conservatorului „Ciprian Porumbescu“, astăzi numit Universitatea Națională de Muzică București.Aici a studiat alături de profesoanele soprane Arta Florescu și Eugenia Moldoveanu.

În anul 1979, chiar de pe băncile școlii de muzică, a devenit membră a Teatrului muzical din Brașov, unde a fost și solistă până în 1985.

În anul 1985, Daniela Vlădescu a ocupat un loc în ansamblul de soliști ai ai Operei Naționale București, în urma unui concurs de admitere. A deținut această funcție până în anul 1993 când a făcut trecerea la genul operetei și a devenit angajata Teatrului Național de Operetă „Ion Dacianׅ“, alături de care a mers în numeroase turnee atât în țară, cât și în străinătate.

Daniela Vlădescu: „Sper ca PLANETA se va învârti în sensul favorabil omenirii, prieteniei, iubirii și bunăstării.“

Anul Trecut, cu ocazia aniversării, soprana a oferit un scurt interviu pentru cotidianul ZIUA de Constanța în care ne-a vorbit despre cele mai frumoase momente din viața sa, despre cum putem reuși împreună să creăm o lume mai bună, dar și despre dorințe și ambiții.

Și touși, întrebată ce își dorește de la anul 2021, Daniela Vlădescu a răspuns:

„Anul care vine? Nu am așteptări, am doar speranțe că viața mea va fi mai liniștită, munca mea va fi mai folositoare, meseria mea va aduce mai multor oameni bucurie, ființele mele dragi vor trăi fericite, iar PLANETA se va învârti în sensul favorabil omenirii, prieteniei, iubirii și bunăstării.“


Citește Interviu cu Daniela Vlădescu, manager al Teatrului național de operă și balet „Oleg Danovski“ din Constanța:  Lumea poate fi salvată doar cu Iubire și Credință integral.

În cadrul evenimentului organizat de cotidianul ZIUA de Constanța pe data de 12 iunie 2018, intitulat sugestiv #RespectTeatru – „Incredibila memorie a teatrului constănţean”, Daniela Vlădescu, directorul Teatrului „Oleg Danovski“ a interpretat imnul de stat al României.
 
Cu această ocazie a transmis câteva cuvinte importante pe care nu ar trebui să le uităm niciodată.

„Cultura și arta sunt niște flori atât de firave, care cresc numai cu lumină, cu apă, îngrijite cu dragoste. Fără dragoste veți vedea că orice floricică pe care o aveți în grădină, măcar o dată dacă nu o veți uda, ea se va ofili. Dragostea este un lucru foarte important.“

 
Amintim o parte din repertoriul sopranei Daniela Vlădescu.

Repertoriul de operă și operetă (respectiv musical) al sopranei său cuprinde, printre altele, roluri de prestigiu, așa cum sunt: Adela (din Liliacul de J. Strauss), Adina și Gianetta (din Elixirul dragostei de Donizetti),Cio Cio San (din Madama Butterfly de Puccini), Franzi (din Sânge vienez de același J. Strauss fiul), Gilda (din Rigoletto de Verdi), Maria (din West Side Story de Bernstein), Mi Tsu Ti (din Marco Polo de Tán Dùn), Stasi (din Silvia de Kálmán), Susanna (din Nunta lui Figaro de W.A. Mozart), Violeta (din Traviata, de Verdi) și multe altele.
 
Sursa foto: Facebook.com/ Daniela Vlădescu

Citește și:
 
#RespectTeatru: Daniela Vlădescu, directorul Teatrului „Oleg Danovski” - „Este sărac cel care nu are o istorie, este sărac cel care nu are valori”
 
Interviu cu Daniela Vlădescu, manager al Teatrului național de operă și balet "Oleg Danovski" din Constanța: Lumea poate fi salvată doar cu Iubire și Credință


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii