Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:05 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cuplul Micu-Matichescu, probleme în Airtours SRL. Asociatul majoritar îi acuză de prejudicii cauzate societății

ro

08 Apr, 2021 00:00 2190 Marime text
  • Hotărâriile AGA societății Airtours SRL s-au lăsat cu dosare în instanță
  • Asociatul majoritar, Marius-Felician Gherasim a decis introducerea acțiunii în răspundere contra asociaților Mirela Matichescu și George - Răzvan Micu
  • Cei doi au fost "acuzați" de prejudicii cauzate societății prin modalitatea defectuoasă în care a înțeles a acționa și prin încălcarea îndatoririlor ce le reveneau
  • Ulterior, Matichescu și Micu au înregistrat pe rolul secției civile a Tribunalului dosarul nr. 2167/118/2021, având ca obiect acţiune în anulare a hotarârii AGA

Adunarea Generală a Asociaților societății Airtours SRL a fost convocată de administratorul George -Răzvan Micu cu următoarea ordine de zi: prezentarea situațiilor financiare anuale ale societății și aprobarea situațiilor financiare anuale. Asociații George-Răzvan Micu, Mirela-Florența Matichescu și Marius-Felician Gherasim s-au prezentat la sediul societății, ocazie cu care asociatul - administrator - George-Răzvan Micu și asociatul Mirela-Florența Matichescu au invederat că nu se află în posesia documentelor financiar-contabile ale societatii, precum și că, la acel moment, la nivelul societății, se desfășura un control al DGRFP Galați - AJFP Constanța.

Ulterior, administratorul asociat George -Răzvan Micu a convocat o nouă ședință a Adunării Generale a Asociaților cu aceeași ordine de zi.
Și în cadrul celei de-a două ședințe, asociatul-administrator Micu a arătat că nu este în măsură să prezinte situațiile financiare ale societății Airtours SRL din aceleași motive prezentate și în cadrul primei ședințe.

S-a constatat astfel imposibilitatea adoptării hotărârii AGA societății Airtours SRL.

În cadrul punctului 3 al ordinii de zi, asociatul Marius - Felician Gherasim, a cerut suplimentarea ordinea de zi, în temeiul disp. art. 220 din Codul civil, cu următoarele puncte ce urmează a fi supuse la vot: 1) introducerea acțiunii în răspundere contra lui George - Răzvan Micu, în calitate de administrator și asociat al societății Airtours - SRL, în condițiile art. 220 din Codul civil, pentru prejudiciile cauzate societatii și urmare a modalității defectuoase în care a înțeles a actiona și prin încăIcarea atributiilor ce îi reveneau, fapte ce au fost constatate prin raportul de audit financiar contabil întocmit, la solicitarea asociaților, de expert Doina Monica Nane.

2) introducerea acțiunii în răspundere contra asociatului Matichescu Mirela - Florența Matichescu. în condițiile art. 220 din Codul civil, pentru prejudiciile cauzate societății prin modalitatea defectuoasă în care a înțeles a acționa și prin încălcarea îndatoririlor ce îi reveneau.

În situația aprobării introducerii acțiunii în răspundere contra administratorului George - Răzvan Micu, mandatul de administrator al acestuia în cadrul societății încetează de drept, astfel că se impune desemnarea unui nou administrator în persoana Andreei Georgiana Stoean, precum și desemnarea acesteia ca fiind persoana ce urmează a exercita acțiunile în justiție contra numiților Micu și Matichescu.

Toate aceste decizii au fost luat în ședința AGA din data de 07.10.2020 (a doua convocare) asupra ordinii de zi suplimentate, având în vedere votul asociatului Marius -Felician Gherasim ce detine o cotă de participare de 50% din capitalul social al socielatii Airtours SRL.

Ca urmare a acestei decizii în martie 2021, Mirela Florența Marinescu și Răzvan George Micu au înregistrat pe rolul secției civile a Tribunalului dosarul nr. 2167/118/2021, având ca obiect acţiune în anulare a hotarârii AGA prezentată mai sus. Pârât în dosar este Airtours SRL, societatea în care cei doi dețin 50% din acțiuni.
SC Airtours SRL a fost înfiinţată în 2006, cu sediul social în municipiul Constanţa, pe atunci frații George Răzvan și Nicoleta Micu.
Firma are un capital social subscris de 230 de lei, integral vărsat, compus din 23 de părţi sociale. Administratorul firmei, pe care funcţiona agenţia de turism Monde Tour, era George Răzvan Micu.

La câțiva ani distanță, Mirela Matichescu și Răzvan George Micu au devenit asociați, alături de Felician Marius Gherasim, în SC Airtours SRL, firmă specializată în domeniul agențiilor de turism și care deține terasă și/sau beach-baruri despre care ABADL susţinea vara trecută că s-au extins illegal. În mandatul 2008-2012, Marius Felician Gherasim a fost consilier local la Năvodari, fiind ales pe listele PSD.


Citește și:

Mirela Matichescu și partenerul ei atacă în instanță o decizie luată în cadrul Adunării Generale a Acționarilor societății în care dețin 50% din capitalul social



 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii