Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:31 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cum să vindeci traumele cu iubire totală și să soluționezi problemele de cuplu? Psihoterapeutul constănțean, Anca Maftei ne răspunde (VIDEO)

ro

19 Mar, 2022 11:55 2771 Marime text
Anca Maftei, Sursa foto: Youtube/  Fain & Simplu cu Mihai Morar
Promotoarea unei metode experimentale de psihoterapie, Anca Maftei vorbește cu Mihai Morar despre puterea iubirii și despre ce căutăm toți, cu adevărat.


Simți că metodele tradiționale de vindecare nu au atins reala ta problemă? Poate pentru că nu s-au adresat nevoilor tale. Pentru că, așa cum a simțit pe propria piele invitata de astăzi a lui Mihai Morar, psihanaliza clasică are limitele ei. Iar sufletul și iubirea sunt o parte reală din noi, care nu trebuie neglijate. Metodele propuse de Anca Maftei au fost deja experimentate cu succes de sute de pacienți care și-au găsit astfel alinarea sufletească.

Puteți urmări aici interviul integral 



Ce înseamnă să fii în armonie cu toate părțile din tine? Cum calmezi frica și care este rolul ei? Și nu în ultimul rând, ce căutăm cu adevarat toată viața? Aflăm într-un nou episod Fain și Simplu, cu Mihai Morar.


Anca Maftei s-a născut la Constanța, dar, în prezent este stabilită în București. 

 

Eu simt că am fost ghidată dintotdeauna. Am avut un trecut traumatic, ca mulți dintre noi. Am avut diferite eperiențe în familia mea, nu foarte ușoară. Pe mine m-a ghidat ceva de a căuta. O deschidere, asta m-a călăuzit.


 
Am căutat întotdeauna un sprijin..l -am găsit în Dzeu. Nu mi-a fost predată credința, am avut-o mereu în suflet. Eu sunt un căutător care a găsit liniște și sunt foarte recunocătoare pentru asta.

 
 
Reușesc studiile să vindece suferința dintâi?
 

Căutările la nivel mental sunt primele pe care le facem. Avem impresia că prin minte avem control. Prima mea școală serioasă a fost în zona de cognitiv comportamental. Am căutat și mai mult. Simțeam că ființa umană e mult mai complexă.   

 
 
Cunoaștere versus iubire
 
 

Eu promovez experința directă de la nivelul inimii. De la nivelul inimii transced ego-ul. Mintea divide, rupe în bucăti. Asta face mintea. La nivelul minții credem în separarea dintre oameni. Atâta cunoaștere e una luciferică, dacă rămânem în planurile mentale și nu punem în practică iubirea. Iubirea e lipiciul!

 
 
Ce e mintea și cum funcționează ea?
 

Pentru mine, mintea, sunt doar părți din noi pe care au le numesc manageri. Mangerii sunt cei ce înaceracă să gestioneze, să te apere de efectele dăunătoare din viitor. Pompierii încearcă să toarne apă peste sentimentele tale. Adicțiile sunt pompierii. Mintea sunt managaerii. Aceste mecanisme numite managaerii sunt ființe din interioar care au planuri și agende diferite.


Singurul care nu are agenda este doar sinele. Mintea are agenda. Mintea caută rațiuni din dorința de control , securitate sau aprobare. Suntem multilateral dezvoltați, avem multe părți.

 
 
Despre karma
 

Ce fac celuilalt mie îmi fac. Cum spunea și Iisus: Faceți bine lui, că mie îmi face. Karma este rezultatul acțiunilor noastre  din trecut, bagajul. Cu cât lucrăm cu părțile și le aducem în lumină, se diluează karma. Dacă cred foarte puternic în ceva, mă va vindeca și pătrunjelul. Contează foarte mult energia din spate.

 
 
Soluții pentru probleme în cupluri
 
 

În această vară mă specializez pe terapia de cuplu. Fiecare se responsabilizează pe nivelul lui de părți. Nu jduecăm familia noastră sau a celorlaltți. Ne așezăm la masa de discuții cu partenerul, la nivel de sine. Îți cunoști părțile făcând terapie, și astfel,  cuoscândul-le.

 
 
Cum suntem mai stăpâni pe reacțiile noastre
 
 
 

Suntem mai stăpâni pe reacțiile noastre, cunoscându-le. Este important să vorbim cu fricile noastre. Ele ne vor asculta. Iubirea se manifestă prin conexiune, iar conexiunea este importantă.

 
 
Importanța setării intențiilor
 

Corpul e un templu în care noi susținem energia vieții. Avem grijă ce energie consumăm , de unde consumăm. Să fim apropae de natură, de soare, să fie nelipsit din cotidian. Este important să plasăm intenția pentru că ea ne va ghida. Intenția îți arată ce te blochează.

 

Despre ReGeneration, metoda Ancăi Maftei 


Totul a pornit de la un peisaj de la care nu am mai putut să-mi iau gândul. Eram în una din călătoriile în care am plecat pentru a-mi regăsi liniștea, într-o perioadă aglomerată. Stăteam așezată pe iarbă și priveam spre orizont, unde se afla o pădure de copaci.

Un copac ieșea în evidență mai mult, era mai înalt și cu o tulpină mai groasă, semn de bătrânețe și înțelepciune. Mi-am imaginat cum arăta când s-a născut, când a apărut pe lume: nu era nimic mai mult decât un firicel de iarbă. Apoi s-a hrănit cu bogățiile pământului, a prins forță, a crescut cu rădăcini tot mai adânci, până când a ajuns să fie un etalon de frumusețe și putere, un adevărat COPAC AL VIEȚII.

Și atunci mi-a venit ideea: fiecare dintre noi se naște ca un firicel de iarbă în bătaia vântului și se dezvoltă de la rădăcină, cu forța strămoșilor noștri.

Încet- încet, creștem și ne înălțăm tulpina, în primii ani, din relația cu părinții.

Continuăm să ne dezvoltăm până când înflorim frumos, floarea fiind simbolul a CINE SUNTEM NOI. Fiecare petală este o fațetă a personalității, complexă și frumoasă, unică și delicată, spune psihoterapeutul Anca Maftei. 

Frunzele copacului nostru sunt emoțiile, pentru că ele sunt în continuă schimbare și prind diferite culori în funcție de ”anotimpul vieții.” Unele înverzesc, altele încolțesc, altele cad sau sunt luate de vânt.

Deasupra creștetului copacului nostru radiază un Soare luminos, adică Sinele- esența noastră profundă. După ce lăsăm razele să ne mângâie, viața noastră se schimbă, ne înconjurăm de lumină și cunoaștere și astfel apar fructele, daruri de primit și oferit de către noi mai departe, mai spune Anca Maftei despre metoda ei terapeutică. 

 În lumina potrivită a Soarelui, orice copac e roditor și dătător de VIAȚĂ. Misiunea noastră este să învățăm să direcționăm razele acestui Soare Interior către sufletul nostru, să ne transformăm și să evoluăm.

Acesta este Copacul Vieții și pe el mi-am bazat metoda unică ”ReGeneration”, prin care:
  • Transformăm credințele limitative
  • Vindecăm în profunzime, de la rădăcină la vârf
  • Purificăm în întregime
  • Trecem printr-o revitalizare completă, pentru a avea frunze și flori mai sănătoase
  • Aducem relaxare, bucurie și evoluție în viața noastră.


Surs video: Youtube/  Fain & Simplu cu Mihai Morar
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii