Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:24 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prof. Dr. Alexandru Vlad Ciurea „Noi provocăm cancerul!”. Ce facem ca să nu ne îmbolnăvim? (VIDEO)

ro

16 Mar, 2022 15:01 2736 Marime text
Prof. Dr. Alexandru Vlad Ciurea, Sursa: Youtube/  Fain & Simplu cu Mihai MorarUn etalon al medicinei românești, Prof. Dr. Alexandru Vlad Ciurea stă de vorbă cu Mihai Morar despre progresele neurologiei, puterea creierului nostru și ce ne menține tineri. Câți dintre noi mai suntem dispuși să învățăm, constant, să nu rămânem ancorați în trecut, să fim mereu deschiși la nou? Sunt principiile care i-au călăuzit întreaga activitate medicului primar neurochirurg Alexandru-Vladimir Ciurea.


Peste jumătate de secol de activitate în slujba a mii de pacienți, fondator al Departamentului de Cercetare în Neuroștiințe al Spitalului Clinic „Bagdasar-Arseni” și implicat în aproape 20 proiecte de cercetare naționale și internaționale. Prof. Dr. Alexandru Vlad Ciurea ne destăinuie astăzi câteva metode prin care ne putem menține creierul mereu alert, unde greșim în educarea copiiilor noștri și care este relația științei cu divinitatea.
 


E un podcast solemn! Acest episod îl consider materie obligatorie pentru această perioadă. Rar întâlnești un om cu o asemenea aură, atâta blândețe, în spatele căruia stau, totuși, peste 50 de ani de operații pe creier. Atâta știință, câtă credință.',  conchide Mihai Morar, realizatorul podcastului „Fain & Simplu'.

 

Celebrul profesor universitar și neurochirurg a fost invitat la podcastul lui Mihai Morar, unde a susținut că  ”noi provocăm cancerul” prin obiceiurile nesănătoase pe care le avem. 

 

Ce ar fi să incercăm să-l prevenim? Să nu apăsăm pe clapetele respective. Noi provocăm cancerul. Noi, ca societate, suntem de vină. Noi ca și populație facem tot ce ne stă în putință să distrugem această lume. Noi, noi o poluăm, noi o distrugem, noi, noi, noi. Noi ne distrugem copiii.

Genele există, dacă apeși prea mult pe clapele genetice, te duc direct în boala aceea. Apăsăm clapele negre si apoi ne minunăm de cancer. Acum 50 de ani nu existau atâtea forme de cancer.



Noi trebuie să trăim într-o țară curată. S-a discutat despre România Educată. Mai bine am dicuta despre România curată și sănătoasă, a mai spus Ciurea. 


De exemplu, cancerul de laringe… atunci când l-am văzut pentru prima dată la noi în țară mi s-a părut foarte curios, acum avem nu știu câte cazuri. De ce apar? Înseamnă că ceva din exterior apasă asupta clapelor genetice. Noi!  Ce facem greșit? Noi trebuie să trăim într-o țară curată.


S-a discutat despre România Educată. Mai bine am dicuta despre România curată și sănătoasă.', i-a povestit Prof. Dr. Alexandru Vlad Ciurea lui Mihai Morar.




Urmăriți aici interviul integral 

 
Panica plecată din creier dezechilibrează întreg organismul.
 

”Eu nu dau drumul la Breaking News și la toate aceste știri pentru că este clar că mă încarcă în mod negativ. Această panică nu duce la nimic bun!


Panica plecată din creier dezechilibrează întreg organismul. Și în tiroidă și la inimă, persoane care vin cu palpitații, nu mai spun tulburări intestinale, nu se pot concentra, nu mai văd bine, nu mai pot să își desfășoare activitatea, este noțiunea de panică.


Sfaturile de aur a specialistului pentru a ține boala la distanță. 


„Primul sfat este să încercați pe toate planurile să vă mențineți o viață calmă, liniștită, să luați informațiile corecte!

Al doilea: Trebuie să ne menținem stilul de viață corect și în mod normal cu un ritm de viață corect!



Sursa video: Youtube/ Fain & Simplu cu Mihai Morar
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii