Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:47 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce înseamnă, de fapt, averea și cât valorează pentru una dintre femeile din top 5 cele mai bogate românce. "Eu sunt sătulă de bani" (VIDEO)

ro

08 Mar, 2022 16:55 3284 Marime text
Luchi Georgescu

Suma de 72 milioane euro este o estimare recentă a averii invitatei lui Mihai Morar, făcută într-un top al celor mai bogați români.
 
 
“Nu am banii ăștia și nu o să îi am vreodată” spune direct Luchi Georgescu. Ce înseamnă, de fapt, averea și cât valorează una dintre femeile din top 5 cele mai bogate românce? Vezi răspunsul într-o conversație sinceră și directă despre “să vrei și să poți”.
 
 

’’Banii nu au fost niciodată o problemă’’ spune cea care a fugit de acasă la 20 de ani ca să își urmeze drumul ei, destinul în care credea. A învățat rapid nu doar să supraviețuiască, ci să prospere, să facă averi, să le piardă și să își revină mereu.


Proprietară a 4 business-uri de succes, printre care Meda Prod 98 și Beciul Domnesc Compania, Luchi Georgescu ne dezvăluie care este cheia succesului în afaceri, vorbește despre noua criză economică, dar ne dă și un pont: ce ar face azi cu 100.000 de dolari.
 
 
 
 
Ce lux și-a permis când a făcut primul milion?
 

 
Am avut o scurtă perioadă în care am trăit din salariu.
 
 
Eu m-am gândit pe la sfârșitul anilor '90 că ar fi bine dacă aș face un milion de dolari. Prin  '93 îi aveam.
 
Inițial, îi doream să am și pentru mine.
 
 
La mulți li se  întâmplă să vadă un milion, o sumă semnificativă.  Trebuie să faci ceva cu ea! Poți să-ți iei o casă, să mergi în excursie, mergi dimineață și bei cafeaua Dorobanți! Dar câte Dzeului zile ți le bei (cafelele) acolo?
 
 
 
(...) Eu m-am gândit în '92 , că dacă am să fac un milion... atât mă ducea  pe mine capul atunci! Am să mă duc în Turcia, tot ce am văzut eu acolo în Istanbul , niște dulciuri pe care nu mi le am permis să mi le iau, pentru că vroiam să fac niște bani pe care se rotesc și mă gândeam tot timpul că dacă bag banii ăștia îi fac dublez și dacă îi dublez iar îi dublez și atuncea nu o să -mi cumpăr un ceas de 10$ cu Mickey Mouse pentru că din ăla fac 20 din 20, 40,  așa mai departe și nu o să îmi cumpăr.  


Îmi doream niște cireșe confiate, le vedeam într-un maldăr în magazin. În mai 93, când aveam milionul cash m-am dus. Am avut o obsesie cu cireșele pe care le-am și cumpărat. M-am dus într-un hotel de 5 stele și am mâncat până mi s-a făcut rău.

 
 
Cum să reușești ca femeie într-o lume a bărbaților?
 

Nu am întâmpinat rezistență din partea sistemului, ci neîncredere și nu eși luat în serios, și asta e o formă de rezistență. Nu au încredere că poți duce. Eu am intrat în niște unități de producție într-o situație financiară foarte sensibilă. Nu ofeream credibilitate. Întâmpin aceste rezerve, de fapt am fost întâmpinată cu jigniri, lupte, cu oameni care s-au baricadat în curte, care nu voiau privatizare.
 
 
(...)Unii au trebuit să plece. Unii au rămas și s-au adaptat. Unii doar au părut că se adaptează. Nu ai voie să te lași. Eu nu mă pot demotiva pentru că oamenii nu mă vor într-un business. Eu sunt foarte conciliantă. Îmi place să lucrez cu oamenii fideli, cu o structură umană bună, cu oameni care pot construi.

 
 
 De ce a ales să trăiască o lună pe an cu salariul minim?
 

Calitatea umană e invers proporțională cu banii, cu averea. Banii să nu te schimbe urât! Pe măsură ce ai niște rezultate financiare....devii mai sigur pe tine.
 
Recunoac că până acum 3-4 ani, o lună pe an, îmi luam un minim pe economie, și încercam să trăiesc cu el. Făceam asta ca să nu pierd legătura cu realiatatea, să nu ajung să nu mai înțeleg oamenii. Nu putem înțelege chiar tot! Recunosc că facem chestia asta, dar mă descurcam lamentabil. Încep niște probleme existențiale majore. Eram foarte frustrată, supărată rău de tot. Eu așteptam să treacă perioada asta, dar la alții dura o viață.

 
În ce ne sfătuiește să investim acum 100.000 dolari?
 

V-aș sfătui să investiți toți banii într-un apartament. Toți banii! Dacă ați  putea să-i divizați între două investiții... două garsoniere, două apartamente. 



Ce e mai prețios decât investițiile ei de peste 130 milioane euro?
 
 

Eu sunt sătulă de bani. Mi-ar trebui 20 de milioane pentru Beciul Domesc. Vreau să concentrez toate fabricile de îmbuteliere. După ultimele costuri de la 15, duce la 20. Pentru asta n-o să mă satur niciodată.
 
 
Cel mai scump pe lumea asta este libertatea, timpul e cel mai scump. Dar cu unele trebuie să plătești cu unele satisfacții pe care le ai. Eu, de exemplu, plătesc cu timpul. E un sacrificiu, dar nu sacrificiul suprem. 




Sursa foto-video: Youtube/ Fain și Simplu 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii