Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:17 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cum a fost furată motorină de 2 milioane de euro din baza militară americană de la Mihail Kogălniceanu

ro

06 Dec, 2021 11:08 3836 Marime text
Șapte persoane, angajate să alimenteze generatoarele din baza militară Mihail Kogălniceau în perioada 2017-2021, păstrau şi pentru ele o cantitate de combustibil, iar la ieşirea din baza militară nimeni nu îi verifica.







Surse judiciare au dezvăluit în exclusivitate pentru adevărul.ro cum au operat hoţii timp de patru ani la una dintre cele mai securizate baze militare din România şi din Europa de Est.











 Cele şapte persoane lucrau la o societate comercială din Constanţa care se ocupa cu administrarea generatoarelor din cadrul bazei militare Mihail Kogălniceanu. Concret, cei șapte oameni alimentau generatoarele cu motorină. La intervale bine stabilite de timp, ei veneau la baza militară Mihail Kogălniceanu cu cisterne pline cu combustibil pentru a alimenta generatoarele.









La intrarea în bază, respectivii prezentau documentele justificative, după care îşi continuau drumul cu cisternele până la fiecare generator.








Numai că cei şapte nu alimentau generatoarele cu cantitatea de combustibil conform contractului şi documentelor, ci îşi păstrau şi ei o cantitate cu care plecau în cisternă. Iar la ieşirea din baza militară nimeni nu verifica dacă în cisternă mai este sau nu combustibil.













La un moment dat, s-a observat alimentarea redusă cu carburant a generatoarelor din cadrul bazei militare, iar în luna aprilie a acestui an autorităţile americane au sesizat DIICOT. Au urmat luni întregi de verificări, strângeri de documente, monitorizări şi interceptări, iar în final toată operaţiunea a fost devoalată.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii