Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:33 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Culetu si Galbinasu „Titlurile de la Corbu sunt legale"

ro

02 Mar, 2009 00:47 2164 Marime text
deschidere2.jpgPrezenţi la şedinţa Delegaţiei Permanente a PNL Constanţa pentru a-şi primi diplomele de excelenţă, ex-prefectul judeţului, Dănuţ Culeţu, şi primarul comunei Corbu au făcut unele precizări referitoare la titlurile de proprietate emise în zona Grindul Chituc. 

Fostul reprezentant al Guvernului în teritoriu a menţionat că titlurile de proprietate respective au fost emise în mandatul său, legal. Cât priveşte intenţia lui Brăiloiu de a anula, cu ajutorul instanţei, titlurile de proprietate emise în Grindul Chituc pe baza unei hotărâri a Consiliului Local Corbu, la care ar fi fost semnalată o greşeală de redactare, Dănuţ Culeţu a declarat că „este o mare responsabilitate să anulezi titluri de proprietate şi că trebuie să fii ferm convins că vei câştiga acest proces". „Eu sunt convins că acele titluri sunt emise legal. Dacă dumnealui consideră şi are documente prin care să demonstreze că au fost emise ilegal, eu chiar îl rog să-şi asume responsabilitatea. Dar trebuie să aibă nervii foarte tari, pentru că, în secunda a doua, va avea probabil 130-140 de procese prin care i se vor cere daune de către proprietarii terenurilor. Eu n-am niciun fel de problemă. Dacă este cu adevărat tare, s-o facă", a adăugat fostul prefect al Constanţei. Dănuţ Culeţu a precizat că acele puneri în posesie s-au făcut în zona economică a Grindului Chituc, nu în cea tampon sau în cea protejată a Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării.

Altă hotărâre a stat la baza titlurilor

Şi primarul comunei Corbu, Marian Gălbinaşu, susţine că titlurile aflate în atenţia Prefecturii şi a instanţei sunt perfect legale şi reprezintă „dorinţa legitimă şi morală de punere în posesie a oamenilor care aşteaptă din 2000".„Ar trebui studiată mai bine documentaţia, pentru că nu este niciun iz de ilegalitate în emiterea acestor titluri. Este o încercare de retrocedare legitimă. Procesul de punere în posesie nu a fost finalizat, mai trebuie puse în posesie 240 dintr-un total de aproximativ 960 de hectare", a spus şeful administraţiei din Corbu. Primarul Gălbinaşu susţine că acea eroare de redactare a HCL Corbu (n.r. hotărârea în baza căreia s-au emis titlurile de proprietate) s-a analizat, iar Prefecturii i-a fost transmisă forma legală, la vremea respectivă el fiind viceprimar al comunei. „Nu e vorba de niciun interes politic. E vorba de o revendicare legitimă a proprietarilor din Corbu, validaţi din anul 2000 pe Legea 1, la care s-au adăugat alte terenuri pe Legea 247/2005", a subliniat Gălbinaşu. De asemenea, primarul a ţinut să explice că „titlurile de proprietate şi dezmembrările care au stat la baza titlurilor de proprietate au fost făcute pe hotărârea din martie 2008 şi este HCL nr. 49. La baza emiterii titlurilor n-a stat acea HCL nr. 48/2004".

Potrivit prefectului Tit Liviu Brăiloiu, pe rolul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa se află un dosar din 2007, care are ca obiect două rapoarte întocmite de Corpul de control al MAI în 2006 şi 2007. „Raportul MAI a constatat o serie de nereguli şi falsuri în ceea ce priveşte inventarierea terenului (Grindul Chituc) în domeniul privat al comunei Corbu, prin existenţa a trei variante ale hotărârii de Consiliu Local Corbu nr. 48/16.12. 2004, cu acelaşi număr de înregistrate, dar conţinut diferit", se menţiona într-un comunicat remis de Prefectura Constanţa, luna trecută.

{mos_ri:Danut Culetu,Grindul Chituc} 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • gabriel 02 Mar, 2009 09:53 Titlurile emise in Grindul Chituc pe ultima suta de metri de Culetu au avut cadru legal perfect valabil si se puteau emite de cel putin 2 ani daca in spatele caestei povesti nu se afla Claudiu Palas si interesele lui si ale acolitilor lui. Actualul prefect Brailoiu nu trebuie sa se agite prea mult pentru ca a mai ramas suficient teren in Grind si pentru el si pentru cei care l-au pus in fruntea obstei.