Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:44 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Credincioşii musulmani sărbătoresc Luna Sfântă Ramazan

ro

01 Apr, 2022 15:22 1580 Marime text
Muftiatul Cultului Musulman, foto: Facebook/Muftiatul Cultului Musulman din Romania  Cu binecuvântarea Bunului Allah întâmpinăm din nou Luna Sfântă Ramazan.


Este un moment important pentru noi toți credincioșii musulmani, când aducem lauda și recunoștința noastră Bunului Creator pentru această reîntâlnire cu Luna Coranului Cel Sfânt, este postarea de pe pagina de Facebook Muftiatului Cultului Musulman din România.


Luna Ramazan se deosebește de restul lunilor din calendarul Hegirei prin faptul că în aceasta lună, Bunul Allah a început revelarea Coranului cel Sfânt prin intermediul îngerului Gavriil, Profetului Muhammed (Pacea și Binecuvântarea Bunului Allah fie asupra Sa)., transmit  reprezentanții Muftiatului Cultului Musulman din România. 



Pe lângă Sahur (masa din zori), post, tradiționala cină de iftar, mukabele (citirea în întregime a Coranului Cel Sfânt) și teravih (rugăciunea specifică Lunii Sfinte Ramazan), Luna Sfântă Ramazan dă naștere unui climat spiritual nemaiîntâlnit în restul lunilor. Cu ocazia acestei luni, prin intermediul Daniei, a actelor caritabile dar și prin acțiunile de întrajutorare se creează și se consolidează relațiile de fraternitate dintre semenii noștri.


Cu ocazia acestei luni, trebuie să încercăm să ne detașăm de greutățile cotidiene și să ne focalizăm atenția către partea spirituală și astfel vom reuși să obținem izbânda atât în lumea aceasta materială, cât și în viața de apoi., mai menționează sursa citată. 


Anul acesta, Luna Sfântă Ramazan începe pe data de 2 aprilie, urmând ca Ramazan Bayramul să fie marcat în zilele de 2, 3 și 4 mai.


Cu prilejul intrării în Luna Sfântă Ramazan, Muftiul Cultului Musulman din România, domnul Muurat Iusuf, transmite tuturor credincioșilor:
 
 
O LUNĂ SFÂNTĂ A POSTULUI BINECUVANTATĂ!

RAMAZAN AYIMIZ QAYIRLI BOLSIN!

RAMAZAN AYIMIZ MUBAREK OLSUN!

RAMADAN KAREEM!
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii