Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:31 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cora, centru comercial pe teren de zece milioane de euro

ro

07 Dec, 2010 00:00 5012 Marime text
cora_-_teren_por_butelii.jpgInvestiţia Temestate SRL se va ridica la 100 de milioane de euro

Lucrările pentru construirea complexului comercial Cora au demarat ieri, la mai bine de trei ani după ce SC Temestate SRL, beneficiarul proiectului, a cumpărat terenul pe care urmează să fie amplasat hipermarketul.

Potrivit unui comunicat remis de reprezentanţii companiei, Cora Constanţa va fi cel mai mare centru comercial din oraş dar, în acelaşi timp, şi cel mai mare proiect al companiei în România. Centrul comercial va avea un regim de înălţime S+P+2E şi se va construi pe strada Cumpenei nr. 2, sub Podul de la Butelii. Suprafaţa totală a terenului este de 50.742,10 mp, iar cea construită va fi de 30.460 mp. Proiectantul lucrărilor este SC Alter Ego Concept SRL din Bucureşti. Proiectul Cora Constanţa a fost deja aprobat în Consiliul Local Constanţa în luna noiembrie a anului trecut. Terenul de pe strada Cumpenei a fost cumpărat de SC Temestate SRL de la SC Shell Gas România SA prin contractul de vânzare-cumpărare 729 din 2 aprilie 2007. La acea vreme, Temestate, reprezentată de Henri Dominique Martin a plătit către Shell Gas România, reprezentată de George Pavel, suma de 10.641.372 euro fără TVA. Din această sumă, la semnarea contractului, cumpărătorul a dat 9.577.235 de euro, iar la predare încă 1.064.137 euro. Vânzătorul dobândise dreptul de proprietate asupra terenului ca urmare a unui aport la capitalul social al companiei SC Peco Constanţa SA.

Proiect cheie

SC Temestate SRL are sediul în Bucureşti, pe strada Lipscani şi are ca asociaţi Societe de la Grosse Haye (Franţa), Cluj-Napoca Estate SRL şi Delparro BV din Olanda. Administratorul business-ului este Louis Henri Dominique Martin. Societe de la Grosse Haye şi Delparro BV sunt asociaţii Cluj-Napoca Estate. De asemenea, firma olandeză mai este implicată în Gil Investiţii Imobiliare, România Hypermarche SA şi Provera Rom SRL. Potrivit unui comunicat de presă remis de reprezentanţii companiei, construcţia centrului comercial Cora reprezintă o investiţie de 100 de milioane de euro. cora_-_teren_pod_butelii_2.jpg
Întregul complex, cu subsol, parter şi două etaje, va cuprinde un hipermarket Cora de 9.000 mp, galerii comerciale de peste 25.000 mp, cinematografe pe o suprafaţă de 3.000 mp, food court de 3.600 mp şi 1.500 de locuri de parcare.
Galeria acestui centru comercial va fi comercializată de compania CB Richard Ellis. "Proiectul dezvoltat de Cora România are toate calităţile necesare pentru a deveni unul dintre centrele comerciale cheie din România: o locaţie excepţională, într-un oraş cu apetit pentru cumpărături, hipermarketul Cora drept ancoră şi, ceea ce contează foarte mult în această perioadă, finanţare", a declarat Luiza Moraru, Head of Retail Department la CB Richard Ellis. Cora România are în acest moment cinci magazine, trei la Bucureşti şi două în provincie, urmând să deschidă anul viitor alte trei hipermarketuri: la Constanţa în Centrul Comercial City Park, la Drobeta Turnu Severin şi la Arad.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii