Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:44 24 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cooperare eficientă în cadrul Schengen 758 de persoane și 56 de autovehicule, identificate de polițiștii români și partenerii lor

ro

22 Oct, 2023 10:31 728 Marime text
 foto cu rol ilustrativ În perioada 13 – 19 octombrie 2023, polițiștii români și partenerii de pe teritoriul statelor membre Schengen au depistat 758 de persoane, 56 de autovehicule și 44 de documente ce făceau obiectul unor semnalări introduse în Sistemul Informatic Schengen.

Astfel, au fost localizate pe teritoriul ţării noastre 542 de persoane care fac obiectul unor semnalări în S.I.S. (Sistemul Informatic Schengen), în urma schimbului suplimentar de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române, transmite un comunicat din partea Poliției Române. 

Poliţiştii români au pus în aplicare 16 mandate europene de arestare, au depistat 80 de persoane semnalate de către statele membre ca având refuzul intrării sau șederii pe teritoriul Schengen, 221 de persoane care erau căutate în vederea participării la o procedură judiciară și 10 persoane care erau semnalate ca dispărute de partenerii din statele Schengen.

De asemenea, de pe teritoriul României, au fost ridicate 24 de documente, fiind găsite 49 de autovehicule căutate de partenerii din spaţiul Schengen, pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în cadrul procedurilor judiciare, a mai punctat sursa citată. 

Totodată, 216 persoane căutate de autorităţile române au fost identificate de partenerii străini pe teritoriul lor, în urma schimbului de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Dintre acestea, 31 erau urmărite de Poliţia Română, în baza unor mandate europene de arestare, 19 erau semnalate de statele membre ca având refuzul intrării sau șederii pe teritoriul Schengen, alte 17 persoane erau căutate pentru participarea la o procedură judiciară, iar 6 erau semnalate dispărute de către autorităţile române.

Totodată, partenerii străini au descoperit pe teritoriul lor 20 de documente și 7 autovehicule căutate de autoritățile române, în vederea indisponibilizării sau pentru a fi folosite ca probe în cadrul procedurilor penale.Citește și:

Sprijin al Comisiei EuropeneMinistrul Predoiu și comisarul Johansson discută despre finalizarea dosarului Schengen
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii