Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:11 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sprijin al Comisiei Europene Ministrul Predoiu și comisarul Johansson discută despre finalizarea dosarului Schengen

ro

17 Oct, 2023 19:52 1060 Marime text
foto: Facebook.com În data de 17.10.2023, Cătălin Predoiu, Viceprim-ministru, ministrul Afacerilor Interne, a avut o videoconferință cu Ylva Johansson, comisar european pentru Afaceri Interne, pe diferite teme de actualitate la nivel european.

Ministrul Predoiu a făcut o scurtă trecere în revistă a măsurilor luate de autoritățile române în vederea consolidării spațiului Schengen, amintind, printre altele, rezultatele foarte bune înregistrate în implementarea Proiectului Pilot la frontiera cu Serbia, gestionat de România împreună cu Comisia Europeană, continuarea activităților în vederea întăririi supravegherii frontierelor externe și combaterii criminalității organizate, sprijinul oferit de țara noastră statelor membre aflate în dificultate din cauza migrației ilegale, precum și susținerea activă și constructivă a României pe diferite dosare europene, transmite MAI. 

Doamna comisar Johansson a informat că, în opinia sa, rezultatele Proiectului Pilot sunt excelente, subliniind importanța aspectelor legislative și cooperarea cu Serbia și a mulțumit României pentru implicare. Cei doi demnitari au exprimat convingerea că rezultatele concrete, practice, ale implementării proiectului, precum și bunele practici dezvoltate la nivelul autorităților române, vor reprezenta o sursă valoroasă de inspirație pentru alți parteneri europeni. De altfel, raportul intermediar al Comisiei va prezenta argumente în plus pentru creșterea încrederii Statelor Membre în capacitatea noastră de a gestiona într-un mod eficient migrația.

Potrivit sursei citate, în cadrul dialogului, a fost subliniată determinarea României de a finaliza dosarul aderării la spațiul Schengen și sprijinul ferm al Comisiei Europene de a obține acest rezultat până la finalul acestui an.

Demnitarul român a transmis că Statele Membre vor fi informate cu privire la demersurile României în vederea întăririi spațiului Schengen cu ocazia reuniunii Consiliului Justiție și Afaceri Interne din 19 octombrie.

Citește și:

Exclusiv!: Filmul tragediei de la 2 Mai explicat de procurorii din Mangalia! Rechizitoriu după moartea a doi copii (DOCUMENT)

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii