Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
01:09 25 02 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Controlată de Gabriel Valentin Comănescu, compania Grup Servicii Petroliere Training SRL are un administrator nou

ro

11 Jun, 2018 00:00 3969 Marime text
În Adunarea Generală a Asociaţilor Grup Servicii Petroliere Training SRL din data de 16 aprilie au fost luate mai multe decizii. Asociaţii Grup Servicii Petroliere Training SRL, respectiv GSP Holding, cu sediul în Luxemburg, deţinând 99% din capitalul social, şi Gabriel Valentin Comănescu, cu 1% din capitalul social, au hotărât, cu unanimitate, revocarea din funcţia de administrator unic al societăţii a lui Fănel Hahui, începând cu data înregistrării prezentei hotărâri la Oficiul Registrului Comerţului.
 
În locul lui a fost numit în funcţia de administrator unic cu puteri depline al societăţii Mihai-Dumitru Bratu. Administratorul societăţii este numit pentru o perioadă nelimitată, începând cu data adoptării prezentei hotărâri, urmând să exercite toate atribuţiile prerogativele funcţiei de administrator în conformitate cu dispoziţiile legislaţiei în vigoare, ale actului constitutiv şi ale hotărârilor Adunării Generale a Asociaţilor.
 

Cine este Gabriel Valentin Comănescu

 
Născut în Dâmboviţa şi stabilit în Constanţa, Gabriel Valentin Comănescu, de 49 de ani, a absolvit Academia Militară „Mircea cel Bătrân“. Omul de afaceri a cumpărat în anul 1999 de la AVAS compania de foraj Foserco, din al cărei acţionariat făcea parte Federaţia Sindicatelor Industriei Petroliere. Doi ani mai târziu, Comănescu a cumpărat fabrica de echipamente petroliere „1 Mai“ Ploieşti, iar uzina a fost redenumită „Upetrom“.
 
În 2004, Comănescu a înfiinţat la Constanţa Grup Servicii Petroliere, companie care, în anul 2005, a cumpărat de la stat platformele petroliere româneşti. Tranzacţia a avut o valoare de 100 de milioane de dolari. În anul următor, apare Upetrom Group, care include societăţi cu activităţi în construcţii şi foraj marin, servicii de intervenţii la sondă, servicii submarine, construcţii hidrotehnice, transport naval şi turism. Platformele de foraj marin au extins activitatea GSP, care a ajuns să caute petrol în Marea Nordului, Mexic şi Rusia. GSP deţine 10% din aria petrolieră concesionată până acum în Marea Neagră. A ajuns la această performanţă după ce a cumpărat concesiunile firmei irlandeze Petroceltic, care a decis să ajungă în România.
 
Gabriel Valentin Comănescu mai este asociat în: Green County SRL, Grup Servicii Petroliere Catering SRL, Grup Servicii Petroliere Engineering SRL, Grup Servicii Petroliere Training SRL, Gvc Real Estate Office SRL, Petromar Resources SA, Spg Archivator SRL, SPG Medical Emergencies SRL, Upetrom 1 Mai Trading SRL, Upetrom Group Management SRL, Vega Turism SA.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii