Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
15:50 03 08 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Contract pentru modernizarea şi extinderea Reţelei Naţionale de Monitorizare a Calităţii Aerului

ro

13 Oct, 2020 07:37 827 Marime text
  • Miniștrii Mediului și Fondurilor Europene vor semna contractul de finanţare pentru modernizarea şi extinderea Reţelei Naţionale de Monitorizare a Calităţii Aerului (RNMCA).

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Costel Alexe, va susţine marţi o conferinţă de presă comună cu ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş, în cadrul căreia va fi semnat contractul de finanţare pentru modernizarea şi extinderea Reţelei Naţionale de Monitorizare a Calităţii Aerului (RNMCA), informează ministerul de resort, potrivit Agerpres.

În cadrul proiectului european va fi dezvoltat, în premieră pentru România, un sistem naţional de prognoză a calităţii aerului pentru marile aglomerări urbane.

În vara acestui an, Costel Alexe anunţa că Reţeaua Naţională de Monitorizare a Calităţii Aerului va fi extinsă cu 60 de staţii de monitorizare noi, investiţia în acest proiect fiind de 3,17 milioane de euro, din care 2,17 milioane de euro sunt bani de la Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM), iar un milion de euro din fonduri europene, prin Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM).

Ti-a placut articolul?

Comentarii