Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:39 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Continuă verificările în căminele de bătrâni din Constanța. Noi amenzi și avertismente

ro

16 Jul, 2023 13:13 2233 Marime text
foto: Pexels Verificările azilelor de bătrâni continuă în județul Constanța. Instituția Prefectului Județul Constanța a făcut publice rezultatelor controalelelor de ieri, 15 iulie. 

Iată rezultatele controalelor efectuate ieri, 15 iulie a.c.:

-Centre verificate (Constanța, Techirghiol, Topraisar, Cumpăna, Cobadin) - 20 (17 public, 3 privat)
-Total beneficiari - 203
-Amenzi - 7 (valoare 53.000 de lei) 
-Avertismente - 23

Sancțiunile au fost aplicate pentru probleme de igienă, gestionare necorespunzătoare a deșeurilor, mobilier deteriorat sau neactualizarea documentației.

Facem precizarea că numărul total al centrelor din raportarea de astăzi cuprinde și obiective deja controlate în zilele anterioare, ca urmare a unor acțiuni realizate de IPJ Constanța, pe linia verificării respectării prevederilor Legii 333/2003 (privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor)., a mai precizat Instituția Prefectului Județul Constanța. 


Amintim că, la data de 12 iulie a.c., polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Constanța, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța,  au efectuat 4 percheziții domiciliare la locuința unei persoane fizice și punctele de lucru ale unei persoane juridice, într-un dosar penal având ca obiect săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu, exercitarea fără drept a unei profesii sau activități, fals în declarații, înșelăciune în formă agravată și reținerea și neplata, încasarea și neplata, în cel mult 60 de zile de la termenul de scadență prevăzut de lege, a impozitelor și/sau contribuțiilor prevăzute în anexa Legii nr. 241/2005.

Totodată, a fost pus în executare un mandat de aducere.

Activitățile desfășurate au vizat activitatea unei societăți comerciale care ar fi deținut 3 cămine de îngrijire a persoanelor vârstnice în stațiunea Eforie Nord și care ar fi efectuat activități în domeniul protecției sociale, fără autorizație.

Din cercetări a reieșit că societatea comercială și-ar fi desfășurat activitatea începând cu luna septembrie 2019 și până în prezent, fără a deține licență de funcționare pentru acest tip de serviciu, respectiv îngrijirea persoanelor vârstnice sau cu dizabilități.


Citește și:

Azilele groazei Continuă verificările în județul Constanța, la căminele de bătrâni. Ce au descoperit organele abilitate

Azilele groazei. Percheziții la domiciliu și punctele de lucru ale firmei pe care funcționau căminele de bătrâni închise la Eforie. Ce spun oficiali
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii