Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
22:43 25 09 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanţa. Vizite surpriză la început de an. Doi ambasadori în vizită la Muftiatul Cultului Musulman

ro

18 Jan, 2020 01:42 2208 Marime text
Ieri a avut loc vizita, la sediul Muftiatului Cultului Musulman din România, a E.S Domnul Talal Mansour Alhajeri, ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al Statului Kuwait la Bucureşti, potrivit unui comunicat postat pe pagina oficială de Facebook a muftiatului.

În cadrul vizitei sale, E.S domnul Ambasador (foto sus) şi-a manifestat intenţia de a sprijini comunitatea musulmană din ţara noastră în derularea proiectelor pe care le are Muftiatul.

Reamintim că, pe 7 ianuarie, şi noul ambasador al Statelor Unite ale Americii la București, Adrian Zuckerman (foto jos), a fost prezent, la Constanța, prilej cu care a avut o întrevedere cu șeful Cultului Musulman din România, muftiul Muurat Iusuf, și cu reprezentanții Uniunii Democrate Turce din România - președintele Fedbi Osman, deputatul Iusein Ibram, secretarul general Ervin Ibraim și Șenol Ali, și ai Uniunii Democrate a Tătarilor Turco-Musulmani din România - președintele Gelil Eserghep și secretarul general Dincer Geafer.

Aceasta a fost prima vizită întreprinsă de noul diplomat american în Dobrogea, cu scopul de a cunoaște comunitatea musulmană și liderii ei.

În cadrul întrevederii, ambasadorul american a apreciat statutul pe care îl au cele două comunități istorice turcă și tătară din România și a dat asigurări că relațiile consacrate și consolidate în ultimii 20 de ani cu poporul american, prin Ambadasa SUA de la București vor continua.

De asemenea, diplomatul american care are rădăcini în România a reiterat în cadrul discuțiilor respectul profund față de comunitatea musulmană din România, la rândul ei cu rădăcini istorice pe aceste meleaguri, manifestându-și interesul dezvoltării și derulării unor proiecte comune în viitor.

În vizita sa la Constanța, ambasadorul Adrian Zuckerman a fost însoțit de adjunctul șefului misiunii diplomatice, Abigail Rupp, o bună prietenă a comunității musulmane din Dobrogea.

Sursa foto: Facebook.com/Muftiatul

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii