Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:57 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța, pe harta orașelor de car sharing. Cum poți închiria o mașină electrică

ro

16 Sep, 2019 16:09 5047 Marime text

Vești bune pentru posesorii de mașini electrice și hibrid, la debutul Săptămânii Mobilității Europene. Primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău a anunțat astăzi că toți constănțenii care dețin vehicule electrice și hibrid beneficiază de parcare gratuită.

“Puteți folosi cu încredere aceste mașini electrice pe care le puteți lăsa în orice parcare, fără a plăti. Nu aveți niciun cost suplimentar în afară de costurile deplasării cu mașina electrică”.
Începem un program ambițios, Constanța este pe harta orașelor de car sharing. Aceasta ne obliga să accelerăm programul de stații electrice, pentru care avem deja un proiect de 18 stații iar acest număr se va adăuga la stațiile electrice deja existente.
Îi încurajez pe constănțeni să utilizeze aceste mașini, să meargă cu bicicleta, să meargă pe jos și cu mijloacele de transport în comun pentru că avem deja un alt nivel de servicii la compania noastră de transport”, a transmis primarul Decebal Făgădău.


Toți cei care vor să închirieze aceste mașini electrice în sistem car sharing își pot descărca aplicația BCR eGO, disponibilă în sistem Android și IOS.
 
Conform H.C.L nr. 227/2019 pentru completarea H.C.L nr. 221/2017 privind aprobarea unor tarife pentru plata unor servicii de utilități publice, Consiliul local al municipiului Constanța a stabilit faptul că “Persoanele fizice sau juridice din municipiul Constanța, utilizatori de autovehicule hibrid sau electrice, beneficiază de gratuitate, pentru folosirea locurilor de parcare din parcările publice cu plata cu tarif orar, de pe teritoriul municipiului Constanța. Identificarea acestor autovehicule se va face printr-o vinietă, emisă de Primăria Municipiului Constanța.’’ Cei  interesați pot depune la sediul Direcției Gestionare Servicii Publice, strada Ștefan Mihăileanu, nr. 10, o cerere la care vor atașa în copie următoarele documente:
- Carte de identitate sau certificat de înregistrare fiscal
- Declarație GDPR – se găsește pe site-ul Primăriei Constanta
- Certificat de înmatriculare al autovehiculului
- Documente care fac dovada dreptului de utilizare al autovehiculului.

Aceste documente pot fi transmise și pe adresa de e-mail: parcari@primaria-constanta.ro

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Kitsune 17 Sep, 2019 10:50 Și până la urmă cum pot închiria o mașină electrică? Trecând peste reclama mascată la BCR.