Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:02 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța. Echipele Confort Urban continuă intervențiile pe bulevardul Tomis

ro

23 Jul, 2020 15:44 1362 Marime text
  • Primăria Municipiului Constanța continuă lucrările de modernizare a bulevardului Tomis.
  • Se lucrează acum la reabilitarea trotuarelor și amenajarea pistelor pentru biciclete.
Sensul giratoriu din dreptul Spitalului Județean Constanța a fost desființat pentru a face loc noii configurații a bulevardului care va avea benzi unice pentru mijloacele de transport în comun și două benzi de circulație cu sens unic cu direcția de mers către Piața Ovidiu.

Se lucrează acum la reabilitarea trotuarelor și amenajarea pistelor pentru biciclete.

Daniel Vlăescu - șef serviciu tehnic S.C Confort Urban: “Pe bulevardul Tomis, Primăria Municipiului Constanța are în derulare un amplu proiect de reabilitare prin redistribuirea spațiului urban. Acest proiect prevede modificarea trotuarelor si placarea acestora cu pavele moderne, iar în ceea ce privește partea carosabilă va fi schimbat sensul de mers prin introducerea benzilor unice pentru transportul în comun și două benzi de circulație cu sens unic dinspre zona Dacia spre zona Lupoaică.

În momentul întocmirii documentației pentru demararea acestui proiect a fost necesar și un studiu de circulație care a arătat că sensul giratoriu din dreptul spitalului trebuie desființat. Luna viitoare vor fi impuse și restricțiile de circulație definitive pentru sensurile de mers”.

Pe lângă reamenajarea părții carosabile, soluția tehnică pentru reabilitarea bulevardului Tomis implică amenajarea unei piste de biciclete, trotuare moderne dedicate pietonilor si zone cu mult spațiu verde.

Sursa foto: Primria Municipiului Constanța
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii