Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
03:25 26 02 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța. Continuă lucrările de toaletare a copacilor din oraș

ro

11 Jun, 2020 16:10 692 Marime text
  • Zilele acestea, echipele contractate de Serviciul Gestionare Spații Verzi au lucrat la aerisirea și ridicarea coroanelor arborilor de pe strada Mihai Eminescu.
  • Primăria Municipiului Constanța continuă lucrările de toaletare a copacilor, acolo unde este cazul pentru ridicarea coroanelor și pentru ca circulația rutieră să nu fie îngreunată.
Primăria Municipiului Constanța continuă lucrările de toaletare a copacilor, acolo unde este cazul pentru ridicarea coroanelor și pentru ca circulația rutieră să nu fie îngreunată sau vizibilitatea semnelor de circulație să nu fie redusă.

Zilele acestea, echipele contractate de Serviciul Gestionare Spații Verzi au lucrat la aerisirea și ridicarea coroanelor arborilor de pe strada Mihai Eminescu. În plus, arbuștii care crescuseră necontrolat au fost modelați, iar lăstarii tăiați. Totodată, se cosește iarba, iar beneficiarii venitului minim garantat igienizează zona în așa fel încât cei care vor să se plimbe pe faleza de pe strada Mihai Eminescu să o poată face într-un mediu plăcut!

„Lucrările de regenerare, chiar din primul an în care sunt făcute, vor conduce la eliminarea părților uscate ale arborilor și creșterea de 2-3 ori a suprafeței frunzelor, zona unde are loc procesul de fotosinteză. În plus, speciile invazive nu pot fi acceptate într-o zonă verde așa cum este aceasta. Va arăta mult mai bine decât a fost în trecut”, a declarat  Ștefan Stoica, doctor inginer în Științe Silvice.


Sursa foto: Primăria Municipiului Constanța

Ti-a placut articolul?

Comentarii