Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:08 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

LIVE TEXT. Constanța. Bilanțul activității Gărzii de Coastă, pe semestrul I al anului 2021

ro

30 Jul, 2021 11:17 1770 Marime text
 
  • Astăzi se desfășoară conferința de presă organizata de Garda de Coastă, pe tema „Bilantul activitatii Garzii de Coasta pe semestrul I 2021". 
Activitatea desfăşurată la nivelul Gărzii de Coasta s-a încadrat în criteriile de eficienţă prevăzute de standardele în vigoare, conform Regulamentului de Organizare şi Funcţionare, asigurându-se îndeplinirea obiectivelor stabilite prin Planul cu principalele activităţi ale Gărzii de Coastă, majoritatea rezultatelor obţinute aflându-se în aria prognozată.

Pe raza județului Constanţa, la graniţa cu Bulgaria, sunt 5 puncte de trecere a frontierei cu specific rutier, (2 dintre aceste puncte sunt închise din cauza pandemiei Covid 19), în total fiind disponibile 7 benzi de control, pe sensul de intrare în țară, respectiv, 7 benzi pe sensul de ieşire.

Pentru evitarea aglomerărilor, Garda de Coastă a dispus toate măsurile aflate în competenţă pentru reducerea timpilor de aşteptare şi asigurarea unui control eficient şi operativ.

În acest sens, a fost folosită la maxim capacitatea punctelor de trecere a frontierei şi în cele mai aglomerate au fost utilizate toate arterele de control disponibile, în limita configuraţiei acestora.

La baza rezultatelor obţinute a stat gestionarea şi utilizarea eficientă a resurselor, fiecare structură aducându-şi aportul la îndeplinirea obiectivelor asumate.

Comisarul-şef de poliţie, Petrică Bacaim, de la Garda de Coastă, şef al Serviciului Prevenirea şi Combaterea Migraţiei Ilegale şi Infracţionalităţii Transfrontaliere a fost desemnat, zilele trecute, „Poliţistul de frontieră al anului 2021".

Un număr de 5 ambarcaţiuni noi vor intra in dotarea Gărzii de Coastă. Construcția a început în anul 2020, iar şalupele vor intra în dotare în octombrie 2021. 

Achiziţia este efectuată prin Fondul pentru Securitate Internă – proiect ROFSIB2018OS2ASP02.


Obiectivele achiziționării ambarcațiunilor sunt următoarele:
  • Supravegherea frontierei de stat maritime, prin patrulare, și asigurarea intereselor statului român și a Uniunii Europene în marea teritorială și zona contigua.
  • Prevenirea și combaterea migrației ilegale, până la 50 mile marine de coastă.
  • Suport pentru statele membre UE în cazul unor presiuni migraționiste la nivelul frontierei externe.
  • Asigurarea salvării vieții omenești pe mare.
  • Prevenirea și combaterea braconajului piscicol.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii