Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
11:46 03 10 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ
a

Consiliul Judeţean Tulcea Faleza Dunării, redată parțial utilizării în această vară

ro

14 Feb, 2022 19:07 1256 Marime text
  • Consiliul Judeţean (CJ) Tulcea a anunţat, luni, că în vara aceasta o parte din faleza Dunării din municipiul Tulcea va putea fi folosită din nou pentru operaţiunile de îmbarcare-debarcare, după ce în ultimii ani acestea au fost mutate, din cauza lucrărilor de reparaţie.


Potrivit sursei citate, zona dintre Gara CFR şi hotelul Delta va putea fi folosită de operatorii turistici începând din lunile mai-iunie, în condiţiile în care în momentul de faţă lucrările de reabilitare sunt realizate în proporţie de 60%.
 

"Termenul de finalizare a lucrărilor de modernizare a Portului Tulcea şi a falezei stipulat în cadrul contractului încheiat cu asocierea Max Boegl România - Complex Delta Max Boegl Stiftung & Co.KG Tulcea îl constituie luna aprilie 2023, dar se preconizează ca recepţia lucrărilor să fie realizată în avans, mai exact în lunile ianuarie-februarie ale anului viitor", precizează CJ.Consiliul Judeţean a semnat, în mai 2019, contractul de finanţare pentru modernizarea falezei şi Portului Tulcea, valoarea totală a contractului fiind de 190.162.236,67 lei. Ulterior, bugetul proiectului a crescut la 213.894.919,89 lei, inclusiv TVA, din cauza majorării preţurilor la materialele de construcţii.

Reabilitarea falezei Dunării a fost cerută în repetate rânduri atât de tulcenii care s-au arătat nemulţumiţi de aspectul zonei, cât şi de operatorii turistici, care au reclamat nivelul mare al taxelor percepute de fostul administrator, dar şi lipsa lucrărilor de îmbunătăţire a infrastructurii.

Pentru amenajarea urbanistică a zonei, CJ a organizat un concurs de soluţii, cu premii în valoare totală de 74.000 de lei, la care au participat firme de arhitectură din Tulcea, Galaţi şi Bucureşti, proiectul care va fi pus în practică pe faleză după reabilitare urmând să fie un mix din soluţiile declarate câştigătoare. 

Sursa Agerpres

Sursa foto: Consiliul Judeţean (CJ) Tulcea
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii