Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:23 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CNAPMC a găsit soluții să închirieze terenul de sub restaurante agenților economici din Portul Tomis. Își vor putea obține autorizații de funcționare provizorii

ro

19 Mar, 2022 00:00 3135 Marime text
  • Până la sfârșitul lunii martie, CN Administrația Porturilor Maritime Constanța va încheia contracte directe cu agenții economici care își desfășoară activitatea în Portul Tomis din municipiul Constanța
  • Mai exact, CNAPMC le va închiria terenul de sub restaurante și le va da acordul să-și deruleze afacerile astfel încât să poată lua autorizații de la primărie iar sezonul estival din acest an să nu fie unul compromise pentru Portul Tomis
  • Atât autorizațiile cât și contractele de închiriere ale terenurilor vor avea caracter temporar, până la finalizarea dosarelor existe pe rolul instanțelor de judecată între CNAPMC și Tomis Marina Management
 

 
Până la sfârșitul lunii martie, CN Administrația Porturilor Maritime Constanța va încheia contracte directe cu agenții economici care își desfășoară activitatea în Portul Tomis din municipiul Constanța.

Mai exact, CNAPMC le va închiria terenul de sub restaurante și le va da acordul să-și deruleze afacerile astfel încât să poată lua autorizații de la primărie iar sezonul estival din acest an să nu prindă Portul Tomis pustiu.

Discuțiile cu agenții economici au început deja și pe măsură ce aceștia vor intra în legalitate, se vor putea adresa municipalității în vederea autorizării activității.

Atât autorizațiile cât și contractele de închiriere ale terenurilor de sub restaurante vor avea caracter temporar, până la finalizarea dosarelor existe pe rolul instanțelor de judecată între CNAPMC și Tomis Marina Management, o companie deținută în parte de Aterina Global, acționar majoritar al firmei pe care funcționează parcul Aqua Magic, din Mamaia, care a avut un contract de concesiune a Portului Tomis.

Miza proceselor este concesiunea Portului Tomis până în anul 2024 către Tomis Marina Management, după ce Curtea de Apel Constanța a anulat hotărârea Curții de Arbitraj Comercial și Maritim dată în noiembrie 2021.
 
Potrivit datelor oficiale, Portul Tomis a fost dat în folosință societății Sisteme Internaționale de Afaceri S.A. București, prin contractul de închiriere nr. 3849/17.12.2004, semnat în baza licitației publice ce s-a finalizat prin semnarea procesului verbal de adjudecare la licitație din 26.12.2004.
 
Deoarece contractul a fost desființat de Curtea de Apel anul trecut, Tomis Marin nu mai poate încheia contract cu agenții economici și le-a trimis notificări de evacuare a spațiilor comerciale.

CN Administrația Porturilor Maritime SA a reușit să câștige, în primă instanță, procesul deschis împotriva Tomis Marina iar magistrații au decis că aceștia din urmă nu pot demola terasele din Portul Tomis.



Mai exact, Judecătoria Constanța a decis să suspende demolarea până la soluționarea definitivă a noului dosar de pe rolul Curții de Arbitraj.
Tomis Marina Management, firma care a avut un contract de concesiune a Portului Tomis a deschis două noi dosare.

Unul dintre dosare se află pe rolul Curții de Arbitraj Comercial şi Maritim de pe lângă Camera de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța.

 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
 

Războiul dintre CNAPMC și Tomis Marina Management continuă. În paralel, se caută soluții pentru salvarea activității comercianților și deținătorilor de bărci din Portul Tomis


Procedură la Curtea Supremă pentru suspendarea hotărârii instanței legate de concesionarea Portului Tomis!

LIVE TEXT
Reprezentanții localurilor din Portul Tomis sunt revoltați! „Vrem să ne continuăm activitatea” (VIDEO)

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii