Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:35 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cine va curăţa şi dezinfecta Spitalul Judeţean Constanţa, timp de doi ani, cu peste 3,7 milioane de lei (document)

ro

20 Mar, 2018 00:00 5071 Marime text
Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Sfântul Apostol Andrei“ Constanţa va scoate din conturi circa 3.798.600 de lei pentru achiziţia serviciilor de curăţenie şi dezinfecţie.
 
Potrivit anunţului de participare, publicat pe licitatiapublica.ro, se va încheia un acord-cadru cu un singur agent economic, pe o durată de 24 de luni. Procedura are ca scop asigurarea în mod continuu a serviciilor de curăţenie din cadrul SCJU Constanţa conform legislaţiei specifice/normelor sanitare în vigoare. Unitatea spitalicească nu dispune de personal propriu pentru realizarea acestor servicii, motiv pentru care se impune achiziţionarea lor prin intermediul procedurilor legale în vigoare. Ofertele de participare la această licitaţie vor fi depuse până pe data de 23.04.2018, ora 16.00, urmând ca acestea să fie deschise pe data de 31.05.2018, ora 18.00.
 

Responsabili de atribuirea licitaţiei

 
Persoanele cu funcţie de decizie din cadrul autorităţii contractante ce pot influenţa conţinutul documentelor achiziţiei şi/sau desfăşurarea procedurii de atribuire sunt: ş.l. dr. Grasa Cătălin - manager. ec. Munteanu Natalia - director financiar-contabil, dr. Obadă Bogdan - director medical, as. licenţiat Banu Cornelia - director Îngrijiri, şef Serviciu SPIAAM - dr. Disea Monica, jurist Dumitrescu Bianca - şef Serviciu Achiziţii, ec. Stănculescu Corneliu - Serviciul Achiziţii, referent superior Militaru Lavinia - Serviciul Achiziţii, ec. Furnică Mărioara - Serviciul Achiziţii, Săndulescu Mariana - consilier juridic, Gherghina Carmela Endora - consilier juridic.
 

Condiţii pentru ofertanţi

 
Ofertanţii vor prezenta lista principalelor prestări de servicii similare celor care fac obiectul achiziţiei efectuate în ultimii trei ani, cu indicarea valorilor, a datelor şi a beneficiarilor publici sau privaţi. Mai exact, ofertantul trebuie să demonstreze că a prestat servicii similare cu o valoare cumulată de cel puţin 1.899.300 de lei (la nivelul unui contract sau al mai multor contracte), reprezentând valoarea contractului. O altă condiţie este declararea cifrei medii de afaceri totale pe ultimii trei ani, respectiv 2015, 2016, 2017, care trebuie să fie cel puţin egală cu 1.899.300 de lei. Se vor transmite bilanţurile contabile pe ultimii trei ani sau extrase din acestea, din care să rezulte nivelul cifrei de afaceri, sau alte documente care susţin cerinţa.
 

Achiziţie atribuită prin negociere fără anunţ de participare

 
Reamintim că, în luna februarie 2018, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei“ Constanţa a anunţat cui i-a atribuit contractul „Servicii de curăţenie şi dezinfecţie“, în valoare 494.514 lei. Câştigătorul contractului este societatea Clean Prest Activ SRL (fosta Dancor Cleaning SRL). Achiziţia a fost atribuită prin negociere fără anunţ de participare. În justificarea alegerii acestui tip de procedură se precizează: „Situaţie de urgenţă extremă survenită în urma unor evenimente care nu puteau fi prevăzute de autoritatea contractantă, în conformitate cu condiţiile stricte stabilite în directivă“.
 

Clean Prest Activ SRL, în datele Registrului Comerţului

 
Înmatriculată în anul 2008, firma are sediul social în Bucureşti. Capitalul social subscris este de 2.000 de lei, integral vărsat, compus din 200 de părţi sociale. Valoarea unei părţi sociale este de 10 lei. Asociat unic şi administrator al firmei este Oana Nicoleta Răzdan, născută pe 28.12.1982, în Bucureşti. Clean Prest Activ SRL desfăşoară activităţi generale de curăţenie a clădirilor.
 
Firma are următoarele puncte de lucru: Bucureşti, strada Nicolae Teclu nr. 1, clădire birouri; Bucureşti, bulevardul Theodor Pallady nr. 52S; judeţul Olt comuna Grădinile, strada Eroilor nr. 3. În anul fiscal 2014, societatea cu 182 de salariaţi a declarat o cifră de afaceri de 5.713.179 de lei şi un profit de 262.173 de lei. De asemenea, în anul fiscal 2015, Clean Prest Activ SRL, cu 189 de salariaţi, a avut o cifră de afaceri 8.740.411 lei şi un profit de 812.992 de lei. Situaţia financiară pe anul 2016 arată astfel: 213 salariaţi, cifra de afaceri de 8.504.865 de lei şi un profit de 1.295.025 de lei.
 

Povestea Clean Prest Activ SRL

 
În anul 2008 fusese înmatriculată societatea Dancor Cleaning SRL Bucureşti, ai cărei fondatori erau Cornel Ciocan şi Dan Istrătescu, cel din urmă fiind numit administrator. Ulterior, în anul 2012, Dan Istrătescu, Mihai-Laurenţiu Ionescu şi Cornel Ciocan, în calitate de asociaţi ai SC Dancor Cleaning SRL, de comun acord, au hotărât cesionarea de către Cornel Ciocan a celor 18 părţi sociale deţinute către Mihai Laurenţiu Ionescu. Capitalul social subscris al societăţii, compus din 100 de părţi sociale, va avea următoarea structură:
Dan Istrătescu va deţine zece părţi sociale, iar Mihai-Laurenţiu Ionescu - 90 de părţi sociale. De asemenea, asociaţii au decis schimbarea
denumirii firmei din Dancor Cleaning SRL în Clean Prest Activ SRL. Monitorul Oficial al României ne arată că în anul 2013 asociat unic al Clean Prest Activ SRL era Gheorghiţa Gorgonea.
 
În luna mai 2017, Oana Nicoleta Razdan, în calitate de invitat, şi Gheorghiţa Gorgonea, în calitate de asociat unic, au hotărât majorarea capitalului social al societăţii de la 1.200 de lei la 2.000 de lei, prin aportul în valoare de 800 de lei, subscris şi vărsat integral de noul asociat, Oana Nicoleta Razdan. Ca urmare a majorării capitalului social al societăţii, subscris şi vărsat integral în numerar, în valoare totală de 2.000 de lei, acesta este împărţit în 200 de părţi sociale, în valoare nominală 10 lei/fiecare parte socială.
 
Structura capitalului va fi următoarea: Gheorghiţa Gorgonea - 120 de părţi sociale, reprezentând 60% din întregul capitalul social al societăţii, iar
Oana Nicoleta Razdan - 80 de părţi sociale, reprezentând 40% din întregul capital social al societăţii, subscris şi vărsat.
 
În secţiunea „Documente“ puteţi consulta anunţul de participare la această licitaţie.
 
Citeşte şi:
 
O firmă din Bucureşti asigură curăţenia şi dezinfecţia Spitalului Clinic Judeţean Constanţa (document)
 
Licitaţia a ajuns pe masa judecătorilor Firma unui afacerist condamnat pentru evaziune vrea să cureţe Spitalul Judeţean
 
Licitaţie cu „bis" la SCJU pentru serviciul de curăţenie

Herarconi şi Dancor Cleaning SRL se „bat" pentru serviciul de curăţenie în SCJU

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii