Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:39 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Licitație de la Spitalul Județean Constanța, contestată în instanță de Farmatin Medical SRL (DOCUMENT)

ro

03 Aug, 2023 18:00 1319 Marime text
  • Farmatin Medical SRL din Cluj a contestat la Curtea de Apel Constanța o licitație organizată de Spitalul Clinic Județean de Urgență Sfântul Apostol Andrei.
  • Dosarul a fost înregistrat pe rolul Secției de Contencios administrativ și fiscal a Curții de Apel, cu numărul unic 480/36/2023 și termen de judecată la data de 21 august 2023.
  • În Secțiunea Document poate fi consultată Decizia CNSC.
Farmatin Medical SRL din Cluj a contestat la Curtea de Apel Constanța o licitație organizată de Spitalul Clinic Județean de Urgență Sfântul Apostol Andrei.
 
Inițial, firma s-a adresat Consiliului Național pentru Soluționarea Contestațiilor, dar plângerea a fost respinsă, iar reprezentanții societății s-au adresat instanței.
 
Dosarul a fost înregistrat pe rolul Secției de Contencios administrativ și fiscal a Curții de Apel, cu numărul unic 480/36/2023 și termen de judecată la data de 21 august 2023.
 
Părți în cauză sunt Farmatin Medical SRL, în calitate de reclamant și Spitalul Județean de Urgență Sfântul Apostol Andrei Constanța, respectiv, Tănase M. Dumitru PFA, în calitate de pârâți.
 
Litigiul vizează plângerea formulată de societatea comercială împotriva Deciziei 1639/C7/1739 din 14.07.2023 a CNSC.
 
În decizia respectivă se arată că societatea privată a fomulat contestație în legătură cu licitația deschisă organizată de SCJU pentru acordul cadrul de servicii de mentenanță preventivă și corectivă pentru aparatura medicală din dotare, fiind vizat Lotul 7 – mentenanță aparate de anestezie.
 
Potrivit datelor oficiale publicate în Sistemul Electronic al Achizițiilor Publice, valoarea estimată a lotului vizat de contestație este de 402.432 de lei fără TVA, urmând ca atribuirea să se facă în baza criteriului prețul cel mai scăzut.
 
Durata contractului este de 24 de luni.
 
La CNSC, societatea din Cluj a cerut obligarea autorității contractante la reevaluarea ofertelor, la reanalizarea documentelor de calificare și la desemnarea drept câștigătoare a ofertei proprii.
 
CNSC a respins însă contestația, iar acum societatea s-a adresat instanței de judecată.
 
Despre Farmatin Medical SRL
 
Potrivit termene.ro, platformă consultată la data de 3 august 2023, societatea Farmatin Medical SRL a fost înființată în anul 2013, are sediul social în Cluj-Napoca, pe strada Voievodului Menumorut, nr. 19 și se ocupă de comerțul cu ridicata al produselor farmaceutice.
 
Asociați și administratori sunt Ioan Cezar Boboș și Olga Elena Mihalte, numele celei din urmă regăsindu-se și în Grifon Rent SRL din Cluj.
 
În 2022, Farmatin Medical SRL a declarat șase angajați, pierderi peste 200.000 de lei și cifra de afaceri peste 2,88 de milioane de lei.
 
Potrivit Confidas.ro, compania Farmatin Medical SRL a încheiat contracte de achiziții publice în valoare totală de 3.946.465,50 de lei, iar printre autoritățile contractante se numără Institutul Oncologic Prof. Dr. Alexandru Trestioreanu, Institutul Inimii de Urgență pentru Boli Cardiovasculare Niculae Stăncioiu, Ministerul Apărării UM 02460, dar și altele.
 
Acum, rămâne de văzut care va fi decizia Curții de Apel Constanța.
 
În Secțiunea Document poate fi consultată Decizia CNSC.
 
Pentru documentarea acestui articol s-au folosit informații și de pe platforma termene.ro.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Licitație a Primăriei Constanța pentru flori, arbori și arbuști, estimată la peste 16 milioane de euro, pe masa Curții de Apel (DOCUMENTE)
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii