Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:17 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cincizeci de tutori vor acumula experienţă la Centrul European de Gastronomie (Galerie foto)

ro

15 May, 2012 00:00 2558 Marime text
Nejloveanu-NicolaeNejloveanu1.jpgCincizeci de specialişti în gastronomie şi turism, formaţi ca instructor preparator-formare şi care au îndeplinit rolul de tutore de practică pentru elevii şi studenţii din grupul ţintă al proiectului în Bucureşti, Constanţa şi Iaşi, participă în perioada 14 - 16 mai la „Schimburi de experienţă şi bune practici pentru tutori", care se desfăşoară la Centrul European de Gastronomie din cadrul Fundaţiei „Ing. Nejloveanu Niculae - Maestru în arta culinară".

În cadrul celor trei zile, participanţii la „Schimburi de experienţă şi bune practici pentru tutori" vor lua parte la ateliere demonstrative la Staţiunea de Cercetare Viticolă Murfatlar, având ca tematică importanţa profesiei de somelier în activitatea de marketing turistic. Pentru tutorii cu specializarea recepţioner şi agent de turism - ghid este organizat un atelier demonstrativ pe un traseu turistic din judeţul Constanţa, cuprinzând elemente culturale, religioase, istorice şi care pun în valoare factorii naturali şi potenţialul turistic al judeţului nostru. Acest traseu are ca scop stabilirea unor modalităţi moderne de comunicare pentru promovarea pachetelor de servicii.

Nejloveanu-NicolaeNejloveanu2.jpgAlte teme abordate în cadrul activităţii vor fi: alcătuirea listelor de preparate şi băuturi - instrument de marketing al unităţii, stabilitate în industria turismului prin relaţia recepţioner - agent de turism, propunere itinerariu de traseu turistic, aspecte legale privind obţinerea brevetului de turism şi a licenţei de turism - prezentare, studii de caz şi simulări. De asemenea, în cadrul activităţii va fi realizat un regal interactiv de demonstraţii culinare, se vor dezbate teme principale ale bucătăriei franceze, precum şi tendinţele din bucătăria festivă. Invitaţii speciali sunt Vincent Perre - maestru bucătar şi Barnard Calver - maestru bucătar şi formator CEPROC Paris. Cei doi vor împărtăşi participanţilor secretele acumulate în zeci de ani de activitate derulată la nivel internaţional în slujba interesului de a conferi gastronomiei rangul de „Art de Vivre", precum şi elemente de pedagogie gastronomică.

„România are un mare potenţial turistic, iar noi, cei din sfera serviciilor, trebuie să-l explorăm. Dacă hotelierii fac investiţii, noi trebuie să fim adevăraţi profesionişti, deoarece la acest serviciu ţara noastră stă prost", a declarat Niculae Nejloveanu.

Reamintim că din 1 septembrie 2010 Fundaţia „Ing. Nejloveanu Niculae - Maestru în arta culinară" a început implementarea proiectului „Califică-te! E şansa ta de a te integra în muncă", proiect strategic cofinanţat prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane. Proiectul se desfăşoară în Constanţa, Bucureşti şi Iaşi şi este rezultatul unui parteneriat transnaţional ce reuneşte Fundaţia „Ing. Nejloveanu Niculae - Maestru în arta culinară", SC Compania de Investiţii pentru Turism SA din Bucureşti, SC Succes TGM SRL Bucureşti şi Centrul European de Profesii Culinare din Paris.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii