Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:43 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Celulă de criză la Ministerul Transporturilor în cazul incidentului de la Breaza unde un vagon cu azotat de amoniu a fost cuprins de flăcări

ro

31 Oct, 2017 20:34 1731 Marime text
Începând cu ora 17.15, la nivelul Ministerului Transporturilor s-a instituit o Celulă de criză pentru gestionarea cât mai eficientă a situației legate de incidentul feroviar din zona Haltei Breaza. Coordonarea Celulei de criză este asigurată de Secretarul de Stat, Ninel Cercel. Din această structură mai fac parte: Secretarul de Stat pe domeniul rutier Florin Biban și directorii generali ai Companiilor Feroviare - CFR Infrastructura, CFR Calatori, CFR Marfa si AGIFER.

La fața locului sunt mobilizați reprezentanții serviciilor de siguranță a circulației de la toate companiile implicate.
După finalizarea operațiunilor din zona Haltei Breaza, Ministrul Transporturilor a dispus o Comisie de cercetare care va analiza cauzele producerii acestui incident și va propune măsuri severe pentru ca asemenea evenimente să nu se mai repete.

În jurul orei 16.50 s-au semnalat scurgeri de continut dintr-un vagon al unui tren de marfă. Trenul transporta azot de la Tg Mures la Ploiesti Triaj.

Trenul a fost oprit intre statiile Comarnic si Campina pentru interventia ISU si a reprezentantilor firmei pt care efectua transportul.

Din motive de siguranta traficul feroviar a fost oprit si s a intrerupt alimentarea cu energie electrica a liniei de contact pe tot intervalul Campina - Comarnic.

15 trenuri de calatori sunt oprite la ora 20.00 in garile de pe Valea Prahovei - Comarnic, Campina, Valea Larga, Sinaia, Azuga, Buda, Floresti Prahova, Busteni - din cauza evenimentului feroviar din zona Haltei Breaza.

Citește și: 

UPDATE. Pericol de explozie la Breaza. Un incendiu a cuprins un vagon încărcat cu nitrat de amoniu. Populația, evacuată din zonă (galerie foto)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii