Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
09:33 30 10 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE. Pericol de explozie la Breaza. Un incendiu a cuprins un vagon încărcat cu nitrat de amoniu. Populația, evacuată din zonă (galerie foto+video)

ro

31 Oct, 2017 17:49 1800 Marime text
Pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Prahova au fost solicitați în această după amiază să intervină pentru asigurarea de măsuri specifice în Breaza nord, la un vagon încărcat cu nitrat de amoniu. Din primele informații iese fum de deasupra vagonului. Se intervine pentru răcire la baza vagonului

La fața locului intervin trei autospeciale, o autospecială de Descarcerare și un SMURD.

Trenul este de marfă compus din 25 vagoane, iese fum de la un container situat la jumatate. 

Alimentarea cu energie electrică a fost întreruptă.

Preventiv, salvatorii vor asigura evacuarea populatiei, pe o raza de aproximativ 800 m. 

UPDATE. ora 20.35

Incendiul a fost lichidat după o intervenție care a durat peste două ore, localnicii care au fost evacuați urmând să revină la casele lor.


UPDATE. ora 20.30


Începând cu ora 17.15, la nivelul Ministerului Transporturilor s-a instituit o Celulă de criză pentru gestionarea cât mai eficientă a situației legate de incidentul feroviar din zona Haltei Breaza. Coordonarea Celulei de criză este asigurată de Secretarul de Stat, Ninel Cercel. Din această structură mai fac parte: Secretarul de Stat pe domeniul rutier Florin Biban și directorii generali ai Companiilor Feroviare - CFR Infrastructura, CFR Calatori, CFR Marfa si AGIFER.

La fața locului sunt mobilizați reprezentanții serviciilor de siguranță a circulației de la toate companiile implicate.
După finalizarea operațiunilor din zona Haltei Breaza, Ministrul Transporturilor a dispus o Comisie de cercetare care va analiza cauzele producerii acestui incident și va propune măsuri severe pentru ca asemenea evenimente să nu se mai repete.

În jurul orei 16.50 s-au semnalat scurgeri de continut dintr-un vagon al unui tren de marfă. Trenul transporta azot de la Tg Mures la Ploiesti Triaj.

Trenul a fost oprit intre statiile Comarnic si Campina pentru interventia ISU si a reprezentantilor firmei pt care efectua transportul.

Din motive de siguranta traficul feroviar a fost oprit si s a intrerupt alimentarea cu energie electrica a liniei de contact pe tot intervalul Campina - Comarnic.

15 trenuri de calatori sunt oprite la ora 20.00 in garile de pe Valea Prahovei - Comarnic, Campina, Valea Larga, Sinaia, Azuga, Buda, Floresti Prahova, Busteni - din cauza evenimentului feroviar din zona Haltei Breaza.


UPDATE. ora 19.55

15 trenuri de calatori sunt oprite in garile de pe Valea Prahovei - Comarnic, Campina, Valea Larga, Sinaia, Azuga, Buda, Floresti Prahova, Busteni - din cauza evenimentului feroviar din zona Haltei Breaza.

UPDATE. ora 19.20

În acest moment, peste 70 de pompieri intervin pentru stingerea incendiului. In sprijinul acestora a fost dislocat si un echipaj de salvatori, cu o autospeciala de stingere din cadrul ISU Brasov.

De asemenea, s-a luat decizia ca mai multe mijloace de transport sa fie deplasate la fata locului, pentru a prelua persoanele evacuate din zona si a le conduce in spatii puse la dispozitie de catre autoritatile locale.

Astfel, vor fi utilizate urmatoarele mijloace:

- ISU Bucuresti-Ilfov: 2 microbuze, un autocar si o autospeciala pentru transport personal si victime multiple
- ISU Brasov: un microbuz
- ISU Dambovita: un microbuz
- IGSU: 2 microbuze

UPDATE. 

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA  informează că au fost  sesizate scurgeri de conținut dintr-un vagon al unui tren de marfa. Trenul transporta azot de la Târgu Mureș la Ploiești Triaj.
 
La aceasta ora trenul este oprit între stațiile Comarnic și Campina pentru interventia ISU si a reprezentantilor firmei pentru care se efectua transportul.
 
Din motive de siguranta traficul feroviar a fost oprit si s a intrerupt alimentarea cu energie electrica a liniei de contact pe tot  intervalul  Campina - Comarnic.
 
2 trenuri de calatori - 15934 si 14038 - stationeaza temporar in gara Comarnic.

UPDATE. 19.00

9 trenuri de calatori stationeaza in garile Comarnic - 2 tr, Campina - 2 tr, V Larga - 2, Sinaia​
 
UPDATE. ora 18.20
 
4 trenuri staționează în gările Comarnic - 15934, 14038 - Câmpina - IR 1633 - și Breaza - R 3010.


Sursa foto: ISU Prahova

Ti-a placut articolul?

Comentarii