Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:09 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce găsesc turiştii pe litoral? Insula Ovidiu - locul în care te simţi ca într-o altă lume

ro

19 Jul, 2012 02:22 22207 Marime text
turisti_-_Insula_Ovidiu_006.jpgCine alege ca destinaţie de concediu staţiunea Mamaia nu dă greş. Pe lângă soare, plajă, cluburi de noapte, restaurante cu bucate delicioase, distracţii pe apă şi pe uscat, turiştii pot face o plimbare pe insula Ovidiu.

Amplasată pe lacul Siutghiol, Insula Ovidiu este unul dintre cele mai inedite locuri ale litoralului romanesc, fiind singurul obiectiv turistic care funcţionează pe o insulă naturală. Creată cu mii de ani în urmă, insula a devenit locul legendar unde poetul Publius Ovidius Naso (43 i.Hr - 17 d.Hr.) a fost exilat în anul 8 d.Hr. de împăratul Augustus şi unde a scris operele „Tristele" şi „Ponticele". Ca să ajungi la insulă, trebuie doar să treci strada şi să urci în vaporaşul „Ovidius", care pleacă de la un debarcader de pe malul lacului Siutghiol, în fiecare zi între orele 10.00 şi 24.00. În 20 minute de navigaţie veţi ajunge pe frumoasa insulă, unde veţi găsi stufăriş, raţe sălbatice, fazani, multe flori şi o mulţime de locuri de pescuit. Vaporaşul „Ovidius" este o ambarcaţiune amenajată la standard de trei stele. La bord se pot organiza evenimente festive sau mondene, restaurantul vasului având capacitatea de 50 de locuri, iar terasa de 80 de locuri. Dacă aţi optat pentru o simplă plimbare, vă costă 20 de lei de persoană dus-întors. Dacă sunteţi unul dintre pasagerii croazierei de o zi organizate pe lac, aveţi parte şi de o masă pescărească la restaurantul de pe insulă.

 turisti_-_Insula_Ovidiu_001.jpg

Transportul de la hotel la debarcader şi de aici pe insulă, returul, precum şi o gustare pescărească vă costă 80 de lei pentru adulţi şi 75 de lei pentru copiii sub 12 ani. Dacă în loc de gustare doriţi un prânz în toată regula, biletul este 107 lei pentru adulţi şi 97 de lei pentru copii. Mai aveţi la dispoziţie o a treia variantă: să vă cazaţi o noapte pe insulă. Complexul turistic dispune de 20 de locuri de cazare în zece căsuţe de trei stele, fiecare dotată cu pat dublu, grup sanitar propriu, aer condiţionat, televizor, cablu, minibar. O noapte pe insulă costă 150 de lei. Pe lângă restaurantul cu cele 400 de locuri, complexul turistic mai are şi o terasă ţărănească cu 150 de locuri, spaţii de joacă pentru copii şi malul amenajat pentru pescuit. Meniul este unul divers şi delicios, care conţine zeci de feluri de mâncare din peşte, dar şi din carne. Specialitatea casei este „Somon a la insulă", însă turiştii şi constănţenii pot alege şi file de şalău cu creveţi, saramură de crap cu mămăliguţă, crap la grătar, somon la grătar, calcan prăjit sau scrumbie la grătar.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii