Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:21 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cazul unui șofer din Suceava care s-a ales cu dosar penal și amendă!

ro

16 Dec, 2023 15:25 699 Marime text

La data de 15.12.2023, în jurul orei 15.00, patrula de serviciu din cadrul SPR 13 Bălcăuți, desfășurând activități de patrulare pe raza com. Bălcăuți, jud. Suceava, pe DN 2 – E85, a procedat la oprirea regulamentară a unui autoturism condus de către un bărbat cu domiciliul în comuna Dornești, județul Suceava, care a putut prezenta permisul de conducere, susținând că deține permis de conducere eliberat de autorități din străinătate, însă l-a pierdut.

S-a procedat la verificarea șoferului în bazale de date naționale și internaționale, stabilindu-se că acesta nu deține permis de conducere. 

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest din dotare, rezultatul fiind 0,00 ‰ mg/l alcool pur în aerul expirat, transmite IPJ Suceava. 

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”conducerea unui vehicul fără permis de conducere” faptă prev. și ped. de art. 335 alin. 1 din Codul Penal, cauza urmând a fi soluționată procedural de către lucrătorii Postului de poliție Mușenița.   

Totodată șoferul autoturismului a fost sancționat contravențional pentru încălcarea prevederilor art. 147 pct. 1 din  Reg. de aplicare a OUG 195/02 (lipsă documente) și pentru încălcarea prev. art. 10 alin 1  din OUG 195/02 (ITP expirat), fiind imobilizat vehiculul, a mai punctat sursa citată. 




Citește și:

Utilaj agricol condus de un șofer beat pe autostrada A1. Cu ce alcoolemie s-a aventurat în trafic
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii