Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:20 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

LIVE Cazinoul, fără schele, după doi ani! Ministrul Cseke Attila, la Constanţa. Primele imagini (GALERIE FOTO +VIDEO)

ro

19 Aug, 2022 08:44 5549 Marime text
 Astăzi, 19 august 2022, Cazinoul din Constanța le pregătește constănțenilor, dar și tuturor celor ce iubesc acest monument și abia așteaptă să îl vadă renăscut o surpriză de proporții!


Fastuosul monument se va dezveli pentru o zi publicului, dezgolit de schele, pentru ca toți să poată vedea - și admira - progresele lucrărilor întreprinse până acum și rezultatele orelor de muncă asiduă și dedicată pentru renașterea bătrânului monument.

La evenimentul privind dezvelirea Cazinoului este așteptat Cseke Attila, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Manuela Pătrășcoiu, directorul general al Companiei Naționale de Investiții SA, dar și alte oficialități centrale și locale.
Cazinoul din Constanța
Decorațiuni ce par scoase din cuferele pline cu giuvaiere din poveștile cu prinți și prințese, realizate după mulaje ce redau cu fidelitate prețiosul arhitecturii de la început de secol XX îmbracă acum Cazinoul din Constanța, în vădit contrast cu starea avansată de degradare a elementelor de decor din momentul în care au început lucrările.
 Cazinoul din Constanța
Din spumă fină, de culoarea laptelui, dar și a mării învolburate par a fi făcute acum elementele de decor, însă puțini sunt cei care știu că aspectul lor prețios de acum ascunde în inima sa materiale de înaltă calitate, menite să reziste mediului salin și vânturilor puternice ce învăluie Cazinoul în timpul sezonului rece, dar și în restul anului.
 
Rășină epoxidică, fibră de sticlă, precum și materiale tratate cu substanțe speciale, ce nu erau disponibile cu o sută de ani înainte, la inaugurarea Cazinoului, îi vor asigura acum o maiestuozitate durabilă, ce nu va ceda prea curând în fața intemperiilor.

Deasemenea, ministrul Cseke Attila a postat pe pagina lui de Facebook imagini cu Cazinoul din Constanța, pe care vi le prezentăm mai jos. 

Cazinoul din Constanța, foto: Facebook/ Cseke Atilla Cazinoul din Constanța, foto: Facebook/ Cseke Atilla

Demontarea schelei paravan a început încă de dimineață, de la 7.30. Fațadele vor fi dezvelite în prezența ministrului și a oficialilor.
Cazinoul din Constanța
În aceste momete, ministrul Cseke Attila a ajuns la Cazino, iar ing Petre Badea,director general Aedificia Carpaţi, antreprenorul general al lucrărilor, alături de ing. Marius Stan, managerul de proiect, îl informează despre stadiul lucrărilor.

ministrul Cseke Attila
De asemenea, este prezent și Vergil Chițac, primarul Constanței, dar și Manuela Pătrăscoiu, directorul CNI.

Primarul Vergil Chițac  


Sunt prezenţi prefectul Silviu Coșa, președintele CJC Mihai Lupu, viceprimarul Ionuț Rusu, senatorul Septimiu Bourceanu, dar și alte autorități centrale și locale.

senatorul Septimiu Bourceanu și ministrul Cseke Atilla


Vizita continuă în interiorul Cazinoului, unde sunt admirate alte elemente de decor pregătite să împodobească monumentul. 

interiorul Cazinoului
La eveniment a sosit și Mircea Banias.



Specialiștii care se ocupă de lucrari îi explică exact ministrului constatările făcute pe parcursul acestora și gradul de afectare a structurii. 



 Stadiul lucrărilor este îmbucurător, 57% grad de execuție, spune ministrul Ceseke Atilla, prezent la Constanța. 

Termen final este sfârșitul lunii martie 2023, dar se va prelungi.,mai adaugă ministrul 


 

Mai multe imagini puteți vedea în secțiunea „Galerie foto“ a materialului.   
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii