Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:07 03 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fotoreportaj Surpriza de la Cazino Constanța!

ro

19 Aug, 2022 00:00 6875 Marime text
  • Cazinoul din Constanța le pregătește astăzi o surpriză tuturor celor ce vin să-l admire, chiar și din exerior. Se va „dezgoli“ de schelele ce-l învăluie încă din 2020, pentru a-și arăta splendoarea renăscută.
  • La evenimentul privind dezvelirea Cazinoului este așteptat Cseke Attila, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Manuela Pătrășcoiu, directorul general al Companiei Naționale de Investiții SA, dar și alte oficialități centrale și locale.
  • Din spumă fină, de culoarea laptelui, dar și a mării învolburate par a fi făcute acum elementele de decor, însă puțini sunt cei care știu că aspectul lor prețios de acum ascunde în inima sa materiale de înaltă calitate, menite să reziste mediului salin și vânturilor puternice ce învăluie Cazinoul în timpul sezonului rece, dar și în restul anului.
  • De proiectarea și execuția lucrărilor de reabilitare, consolidare și restaurare a Cazinoului din Constanța se ocupă asocierea Aedificia Carpați SA (lider de asociere) & SC Remon Proiect SRL & SC Profesional Construct Proiectare SRL & Tehnoinstal SRL.
  • În Galeria Foto a articiolului puteți vedea mai multe imagini cu modul în care arată, în prezent, elementele de decor exterior ale Cazinoului din Constanța.
 
Astăzi, 19 august 2022, Cazinoul din Constanța le pregătește constănțenilor, dar și tuturor celor ce iubesc acest monument și abia așteaptă să îl vadă renăscut o surpriză de proporții!


 
Fastuosul monument se va dezveli pentru o zi publicului, dezgolit de schele, pentru ca toți să poată vedea - și admira - progresele lucrărilor întreprinse până acum și rezultatele orelor de muncă asiduă și dedicată pentru renașterea bătrânului monument.


 
La evenimentul privind dezvelirea Cazinoului este așteptat Cseke Attila, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Manuela Pătrășcoiu, directorul general al Companiei Naționale de Investiții SA, dar și alte oficialități centrale și locale.Decorațiuni ce par scoase din cuferele pline cu giuvaiere din poveștile cu prinți și prințese, realizate după mulaje ce redau cu fidelitate prețiosul arhitecturii de la început de secol XX îmbracă acum Cazinoul din Constanța, în vădit contrast cu starea avansată de degradare a elementelor de decor din momentul în care au început lucrările.
 
Din spumă fină, de culoarea laptelui, dar și a mării învolburate par a fi făcute acum elementele de decor, însă puțini sunt cei care știu că aspectul lor prețios de acum ascunde în inima sa materiale de înaltă calitate, menite să reziste mediului salin și vânturilor puternice ce învăluie Cazinoul în timpul sezonului rece, dar și în restul anului.
 
Rășină epoxidică, fibră de sticlă, precum și materiale tratate cu substanțe speciale, ce nu erau disponibile cu o sută de ani înainte, la inaugurarea Cazinoului, îi vor asigura acum o maiestuozitate durabilă, ce nu va ceda prea curând în fața intemperiilor.


 
Multă muncă rămâne însă de făcut, mai ales în ce privește structura monumentului, grav afectată în toți anii în care fastuosul Cazino a fost abandonat.
 
Astăzi, pentru o zi, Cazinoul se va lăsa admirat și iubit, cu promisiunea că va renaște frumos ca la începuturi, mai trainic și mai bine pregătit să înfrunte marea, având însă nevoie să-i fie și structura consolidată.
 
De proiectarea și execuția lucrărilor de reabilitare, consolidare și restaurare a Cazinoului din Constanța se ocupă asocierea Aedificia Carpați SA (lider de asociere) & SC Remon Proiect SRL & SC Profesional Construct Proiectare SRL & Tehnoinstal SRL.
 
În Galeria Foto a articiolului puteți vedea mai multe imagini cu modul în care arată, în prezent, elementele de decor exterior ale Cazinoului din Constanța.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Oficial
Ministrul Dezvoltării vine mâine la Cazinoul din Constanța! Ce spune Prefectura Constanța

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii