Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:47 13 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Captură impresionantă în Portul Constanța! Ce au găsit vameșii într-un container sosit din China pentru o societate din Ucraina

ro

21 Mar, 2024 14:17 554 Marime text
Foto: Autoritatea Vamală RomânăPatine cu rotile în valoare de 1.800.000 lei au fost reținute de către inspectorii vamali din cadrul  BVF Constanța Sud. 

Potrivit unui comunicat al Autorității Vamale Române inspectorii vamali din cadrul Biroului vamal de frontieră Constanța Sud au reținut 8.000 perechi de patine cu rotile susceptibile de a fi contrafăcute. Bunurile au o valoare totală de aproximativ 1.800.000 lei și au fost descoperite ca urmare a controlului fizic efectuat asupra mărfurilor aflate într-un container sosit din China, aparținând unei societăți comerciale cu sediul în Ucraina.
 

 În data de 21 martie 2024, inspectorii vamali din cadrul Biroului vamal de frontieră Constanța Sud – Direcția regională vamală București au efectuat controlul fizic asupra mărfurilor aflate într-un container sosit din China aparținând unei societăți comerciale cu sediul în Ucraina.
 
Ca urmare a controlului, inspectorii vamali au descoperit aproximativ 8.000 perechi de patine cu rotile susceptibile de a încălca dreptul de proprietate intelectuală pentru un desen protejat. Valoarea totală a bunurilor, dacă ar fi fost comercializate pe piaţă la preţul de vânzare cu amănuntul al unui produs original, este de aproximativ 1.800.000 lei“ - au mai precizat reprezentanții Autorității Vamale Române.

În conformitate cu reglementările naționale și europene privind unele măsuri pentru asigurarea respectării drepturilor de proprietate intelectuală în cadrul operațiunilor de vămuire, autoritatea vamală a reținut bunurile susceptibile de a fi contrafăcute în vederea trimiterii spre expertizare, la finalizarea cazului urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.
 

„Menționăm că deși se pot vinde cu preţuri atractive, mărfurile contrafăcute prezintă riscuri care pun în pericol sănătatea și siguranța cetățenilor“ - au mai menționat reprezentanții AVR. 

Citește și: 

Captură în PTF Negru Vodă, județul Constanța! Ce au găsit polițiștii de frontieră într-un autoturism sosit din Turcia (GALERIE FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii