Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
04:34 07 05 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Port Constanța Produse contrafăcute pentru protecția plantelor, depistate în două containere

ro

30 Apr, 2021 10:25 529 Marime text
  • Produse pentru protecția plantelor contrafăcute în valoare de aproximativ 453.000 lei, confiscate în Portul Constanţa Sud Agigea.
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au descoperit, împreună cu polițiști din cadrul IPJ Constanța, lucrătorii vamali și lucrători din cadrul Oficiului Fitosanitar Constanța, produse pentru protecția plantelor contrafăcute, sosite în două containere din China.
         

În data de 29.04.2021, în baza acțiuni comune, privind combaterea traficului ilegal de produse de protecție, s-a constituit o echipă comună formată din polițiști de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, polițiști din cadrul Inspectoratului Poliției Județene Constanța, lucrători vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanta Sud Agigea și lucrători din cadrul Oficiului Fitosanitar Constanța. În urma controlului efectuat asupra a două containere sosite din China, cu destinația Arad, a fost descoperită cantitatea de 38.280 de litri de produse de protecție a plantelor (fungicide), produse ce prezintă suspiciuni de contrafacere, potrivit Gărzii de Coastă.


În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanta învestit în cauză, sub aspectul săvârșirii infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate pentru produse identice ori similare, iar la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

Bunurile, dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, ar fi avut valoarea totală de aproximativ 453.000 lei.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii