Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
05:03 19 09 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bunuri în valoare de peste 40.700 lei, confiscate în Portul Constanţa Sud Agigea (galerie foto)

ro

16 Jan, 2020 15:15 464 Marime text
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punere în circulație de mărfuri contrafăcute, pe numele unui cetățean român, în urma descoperirii împreună cu lucrătorii vamali, într-un container sosit din China, a unor bunuri în valoare de peste 40.700 de lei.

În luna decembrie, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au participat la controlul amănunțit, efectuat asupra unui container sosit din China, de către lucrătorii vamali din cadrul Biroului Vamal Constanța Sud, ce avea ca destinatar o societate comercială de pe raza județului Ilfov.

În urma controlului, au fost descoperite 1824 articole de petrecere susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală al unei mărci cunoscute.

Astfel, poliţiştii de frontieră au extins cercetările și, în urma confirmării din partea titularului de marcă a faptului că bunurile aduc atingere dreptului de proprietate intelectuală al unei mărci cunoscute, în data de 15.01.2020 s-au sesizat din oficiu sub aspectul săvârșirii infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate.

De asemenea, s-a stabilit faptul că administratorul firmei este un cetăţean român, în vârstă de 37 de ani.

Bunurile, dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, ar fi avut valoarea totală de 40.766 lei. Acestea au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Sursa foto: Garda de Coastă 

Ti-a placut articolul?

Comentarii