Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:11 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Când vor fi reluate lucrările la Capidava. Ce s-a decis în ședința Consiliului Județean Constanța

ro

09 Aug, 2017 19:29 2172 Marime text
Astăzi, 9 august 2017, a avut loc prima ședința mixtă de lucru cu privire la deblocarea proiectului “Restaurare, Consolidare, Protecție, Conservare și Punerea în Valoare a Sitului Arheologic Cetatea Capidava”, demarat de Consiliul Județean în anul 2010. 

La această ședință a participat conducerea Consiliului Județean Constanța, mai exact președintele Marius Horia Tutuianu, vicepreședintele Claudiu Iorga Palaz și administratorul public Mirela Matichescu, dar și reprezentanți ai Ministerului Culturii și Identității Naționale,  respectiv directorul Direcției de Patrimoniu, Emilian Gamureac și Adrian Craciunescu, membru al Comisiei Naționale a Monumentelor Istorice. La întâlnire au luat parte și reprezentanți ai proiectantului – SC ABRAL ART, astfel încât, dialogul a fost unul tehnic și orientat spre identificarea unor soluții pentru deblocarea acestui proiect.

Reprezentanții CJC precizează că la data de  1 octombrie 2016, în urmă vizitei unei echipe a Comisiei Naționale LIMES la situl arheologic Capidava au fost semnalate anumite inadvertențe privind criteriile de autenticitate  ale proiectului “Restaurare, Consolidare, Protecție, Conservare și Punerea în Valoare a Sitului Arheologic Cetatea Capidava”. Ca urmare, Ministerul Culturii și Identității Naționale a dispus o verificare a lucrărilor efectuate la Capidava în data de 8 noiembrie 2016. 
 

„Reprezentantii Ministerului Culturii și-au exprimat deschiderea pentru continuarea acestui proiect. Așteptăm raportul final, însă, în urmă discuțiilor de astăzi este clar că lucrările au respectat proiectul inital. Există o serie de observații de care proiectanții trebuie să țină cont în viitor, dar sunt optimist că lucrările vor fi deblocate”, susține Marius Horia Țuțuianu. 

 
Rezultatele controlului dispus de către Ministerul Culturii și Identității Naționale precum și observațiile specialiștilor vor fi transmise, în cel mai scurt timp, către Consiliul Județean Constanța.  
  
Cu mai multe amănunte revenim în ediția de mâine. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii