Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:21 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Două companii internaţionale îşi dispută lucrările pentru restaurarea Cetăţii Capidava

ro

22 Feb, 2018 00:00 2862 Marime text
În luna decembrie a anului trecut, au fost scoase la licitaţie lucrările în valoare de peste 3 milioane de euro pentru proiectul „Restaurarea, consolidarea, protecţia, conservarea şi punerea în valoare a sitului arheologic Cetatea Capidava“.
 
Proiectul a fost cofinanţat, până la 31.12.2015, din fonduri structurale, prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, Axa Prioritară 5 - „Dezvoltarea durabilă şi promovarea turismului“, Domeniul Major de Intervenţie 5.1 - „Restaurarea şi valorificarea durabilă a patrimoniului cultural, precum şi crearea/modernizarea infrastructurilor conexe“, cod SMIS 31212, în prezent finanţarea fiind aprobată din bugetul judeţului Constanţa.

Proiectul are în componenţă următoarele capitole: 
- construcţii şi instalaţii: consolidare - restaurare - 14.110.711 lei fără TVA;
- utilaje, echipamente tehnologice şi funcţionale cu montaj - 93.381 de lei fără TVA; 
- organizare de şantier - lucrări de construcţii - 127.223 de lei fără TVA;
- cheltuieli conexe organizării de şantier - 217.759 de lei fără TVA.
 
Modificarea contractului de achiziţie publică în cursul perioadei de valabilitate se face în condiţiile prevăzute la art. 221 din Legea nr. 98/2016 privind achiziţiile publice. Contractul va avea o durată de 11 luni de la data atribuirii. Cuantumul garanţiei solicitate firmelor a fost de 145.490 de lei.

Proiectul de continuare a lucrărilor privind refacerea Cetăţii Capidava este în procedură de atribuire, după ce licitaţia s-a încheiat încă din 16 februarie, spune, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Constanţa Claudiu Palaz. Au fost depuse două oferte din parte unor societăţi din afara ţării, iar acum se lucrează la clarificări legate de ofertele tehnice depuse. „O societate a avansat un termen mai lung, cealaltă, un termen mai scurt de finalizare a lucrărilor; comisia a solicitat clarificări. Sperăm să avem cât mai curând un câştigător, să semnăm contractul şi să înceapă lucrările“, a precizat Palaz.
 
Citeşte şi:
 
Au fost scoase la licitaţie lucrările Consiliul Judeţean Constanţa alocă peste 3 milioane de euro pentru continuarea proiectului de reabilitare a Cetăţii Capidava (document)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • DOINA 08 Apr, 2018 12:15 Propun utilizarea materialelor vechi si nu cele moderne in maniera ca proiectul sa ramina original altfel asi pierde toata identitatea istorica !salvati Patrimoniul Cultural pentru atractia turistilor !multumesc