Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
17:33 20 11 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cambela Prod construieşte nestingherită pe bulevardul Lăpuşneanu „Verde Urban“ acuză Disciplina în Construcţii şi ISC că asistă în mod pasiv la abuzuri

ro

24 Apr, 2019 00:00 1194 Marime text
Mai multe persoane care locuiesc pe bulevardul Alexandru Lăpuşneanu din Constanţa au protestat luna trecută împotriva unui proiect imobiliar al societăţii Cambela Prod. La protest au participat chiar şi consilieri şi parlamentari constănţeni din opoziţie sau independenţi, fără succes însă, din moment ce în zonă se construieşte.
 
Facem menţiunea că locatarii blocului S6 au mai protestat şi în 2016. Atunci sperau că proiectul imobiliar va fi anulat. Potrivit locatarilor din zonă, luna trecută, proprietarul a procedat la împrejmuirea terenului, a ridicat stâlpi şi a adus în zonă utilaje, maşini şi muncitori.

Reamintim că autorizaţia de construire nr. 986 din data de 17.07.2017, emisă de Primăria Constanţa, presupune: „Construire imobil D+P+4e locuinţe colective“, pentru investiţia realizată pe bulevardul Alexandru Lăpuşneanu nr. 183B, chiar lângă CCINA Constanţa.

Terenul cu număr cadastral 225171, în suprafaţă totală de 534 mp, este amplasat în intravilanul municipiului Constanţa, pe bulevardul Alexandru Lăpuşneanu nr .183 B. Vecinătăţile sale sunt: la est - bulevardul Alexandru Lăpuşneanu, la sud - proprietate privată, la nord - domeniu privat de interes local, la vest - domeniu public de interes local (alee acces parcare şi imobil locuinţe colective S6). Terenul are forma poligon neregulat, având o suprafaţă de 534 mp, fiind proprietatea privată a societăţii Cambela Prod SRL, conform contractelor de vânzare-cumpărare nr 1589/18.10.2013.

Funcţiunile imobilului sunt astfel repartizate: la demisol - 20 de locuri parcare (18 locuri de parcare în nouă sisteme de parcare multiparking KLAUS, cu două locuri pe sistem şi două locuri la cota -3,65). Conform certificatului de urbanism nr. 2349/16.07.2015 şi HCJC nr 152/22.05.2013, pe terenul rămas liber de construcţii din jurul imobilului D+P+4etaje se vor amenaja spaţii verzi şi plantate, în limita de proprietate. Suprafaţa totală de spaţii verzi va fi de 180,38 mp, ceea ce reprezintă 33,77% din suprafaţa terenului.
Amplasamentul este mărginit la est de bulevardul Al. Lăpuşneanu,  ce face legătura între zona studiată şi zona administrativa şi comercială a municipiului Constanţa.
 

„Verde Urban“ acuză autorităţile de nepăsare

 
„Disciplina în construcţii şi Inspectoratul de Stat în Construcţii sunt instituţii care asistă în mod pasiv la abuzuri incalificabile. Tupeul societăţii Cambela Prod se manifestă din ce în ce mai mult, în condiţiile în care autorităţile locale competente în domeniul construcţiilor nu acţionează pentru a determina această societate să respecte legea”, susţin cei de la Asociaţia „Verde Urban“.

Reprezentanţii ONG-ului afirmă că investitorul nu a respectat obligaţia de a anunţa ocuparea domeniului public, în condiţiile în care nu au prezentat niciodată public documente legate de organizarea de şantier, după ce au tăiat pinii dobrogeni plantaţi de locatari şi au pus la pământ un stejar matur (care ajunge în acest stadiu în 80 de ani).
 
„Acum s-au apucat să depoziteze cantităţi impresionante de pământ şi resturi vegetale pe terenul alăturat. De asemenea, au procedat la îngrădirea acestui teren unde pare că vor continua lucrările. Suntem siguri că nu deţin autorizaţie pentru acest lucru. În timpul acesta, nimeni nu îi deranjează cu vreo întrebare, iar Poliţia Locală răspunde că va trece să vadă despre ce este vorba. Incredibil! În timpul asta, încă un spaţiu verde este distrus”, susţine Asociaţia „Verde Urban“.
 

Cambela Prod SRL, în datele Registrului Comerţului  


Înfiinţată în anul 2000, Cambela Prod SRL are sediul social în comuna Stejaru, judeţul Tulcea. Capitalul social subscris, de 5.700.400 de lei, integral vărsat, este compus din 57.004 părţi sociale. Valoarea unei părţi sociale este de 100 de lei. Tănase Bela este asociat unic şi administrator al firmei, care se ocupă de fabricarea betonului.

Citeşte şi:
 
PNL s-a abţinut de la vot Procesul-verbal al şedinţei de Consiliu Local din 2015 în care s-a aprobat PUZ-ul investiţiei de pe bulevardul Lăpuşneanu (galerie foto+document)

Șantierul de pe bulevardul A. Lăpuşneanu din Constanţa este ilegal? Ce scrie în documentul oficial (document)
 
Editorial Locatarii blocului S6, Tomis Nord, Constanţa, România, din nou în stradă, împotriva unui proiect imobiliar care le-a furat liniştea!

 Cambela Prod aşteaptă răspuns de la APM Constanţa privind investiţia imobiliară de pe bulevardul Lăpuşneanu (document)

Cristina Şerbu şi Cambela Prod SRL s-au adresat APM Constanţa. Este vizată o investiţie imobiliară în coasta CCINA (document)
 
Constanţa. Protest al locatarilor unui bloc din cartierul Tomis Nord. Oamenii sunt deranjaţi de un proiect imobiliar (galerie foto)

 
 
 
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii