Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
18:41 18 06 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Locatarii blocului S6, Tomis Nord, Constanța, România, din nou în stradă, împotriva unui proiect imobiliar care le-a furat liniștea!

ro

07 Mar, 2019 00:00 1431 Marime text
Constănțenii care locuiesc pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu vor protesta astăzi împotriva unui proiect imobiliar al tulcenilor de la Cambela Prod. Locatarii blocul S6, care au mai protestat și în 2016, au ajuns din nou la concluzia că singura soluție rămâne să-și strige neliniștea.
 
Oamenii au sesizat că proprietarul a procedat în ultimele zile la împrejmuirea terenului, a ridicat stâlpi, iar în urmă cu două nopți, a adus în zonă utilaje, mașini și oameni pregătiți de muncă, iar la apariția Poliției Locale, sesizată de locatari, muncitorii au ales să spele putina, lăsând foreza pe teren.
 
Între timp, din zonă a dispărut, dacă o fi fost vreodată, și panoul cu organizarea de șantier! Pinii au dispărut și ei demult. Oamenii au formulat sesizări la toate instituțiile abilitate, toate rămase fără răspuns.
 
O parte din acest teren, fost spațiu verde, a fost obținut prin restituire în anul 2009, ca urmare a unei dispoziții de primar și, ulterior, vândut actualilor proprietari. Astfel, atât timp cât 50 de ani ai crezut că spațiul verde din fața blocului tău este acolo ca o normalitate aferentă dreptului la un mediu sănătos într-o societate normală, să te trezești peste noapte cu un bloc care îți ia lumina, aerul curat și vederea nu este un lucru deloc plăcut.
 
În 2018, investitorul, Cambela Prod SRL, dar și municipalitatea au atacat decizia Tribunalului Constanța, din data de 23 martie a aceluiași an, în dosarul 8549/118/2017, prin intermediul căreia s-a decis „suspendarea autorizației de construire nr. 986/17.07.2017 emisă de către pârâtul Primarul Municipiului Constanța“.
 
Bucuria locuitorilor de pe Lăpușneanu, în încercarea lor de a anula o autorizație de construire privind lucrările care se efectuează în imediata vecinătate a blocului în care locuiesc, a fost de scurtă durată. Ulterior, printr-o hotărâre pe care nu o comentăm, s-a decis în sens contrar.
 
În prezent, atât Asociația „Verde Urban“ și Instituția Prefectului au atacat Planul Urbanistic Zonal care a stat la baza autorizației de construire, dar sunt semne că investitorul se trezește din amorțeala iernii.
 
P.S. Joi, 7 martie, ora 17.30, în fața blocului S6, bd. Alexandru Lapușneanu nr. 183. Cine poate să vină mai devreme este bine-venit. Lucrările de construcție au început, iar ele trebuie boicotate la orice oră, anunță locatarii într-o postare pe o rețea de socializare.

  

 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii