Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:35 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Calvarul unui băieţel de trei ani Legat de propria mamă cu lanţul, de poarta casei. Iată ce pedeapsă a luat femeia!

ro

07 Sep, 2016 00:00 5053 Marime text
Cei mici au suferit răni care s-au putut produce prin lovirea cu corpuri dure, iar la nivelul mâinii stângi şi al gâtului, aceştia prezentau leziuni care s-au putut produce prin frecare cu un cablu, necesitând pentru vindecare două-trei zile de îngrijiri medicale
 
Pentru majoritatea familiilor, copiii sunt o binecuvântare, spune vorba din popor, iar pentru mulţi, aceasta este chiar realitatea. Sunt familii care îşi doresc copii, însă nu pot avea, dar şi mai trist este faptul că, la noi, sunt şi părinţi care fac copii de dragul alocaţiei, iar apoi îşi bat joc de ei, ori îi fac din neglijenţă, să spunem, iar apoi se răzbună pe cei mici pentru propria inconştienţă. Un caz cutremurător ilustrează exact aceste situaţii, când cel mai mare duşman al celor mici se dovedeşte a fi, din păcate, chiar părintele.
 
Judecătorii nu au avut de ales şi au condamnat o mamă la şase ani de închisoare şi la plata unor daune morale către propriii copii, după ce s-a constatat că cei mici fuseseră legaţi cu lanţul de poartă şi bătuţi în repetate rânduri.

Sesizare 112: copil legat de poartă 

Faptele au ieşit la iveală când un vecin a sunat la 112 şi a anunţat că, pe strada lui, un copil este legat cu lanţul de poarta casei. Constatările făcute de poliţişti vorbesc de la sine, ele fiind consemnate în sentinţa instanţei: „Echipajul de poliţie care s-a deplasat la faţa locului l-a găsit pe minorul T.D., în vârstă de trei ani, legat de poartă cu un lanţ, ocazie cu care, stabilind că cel care l-a legat a fost concubinul mamei copiilor, S.M., i-au întocmit acestuia dosar penal pentru comiterea infracţiunii de lipsire de libertate“.
 
Aşadar, totul a pornit de la faptul că iubitul mamei celor mici îl legase cu lanţul pe unul dintre copii, însă, pe parcursul anchetei, s-au descoperit şi mai multe aspecte care au condus la condamnarea femeii ce le-a dat viaţă copilaşilor. În plus, pe parcursul procesului, concubinul a murit, aşa că răspunderea pentru modul în care i-a tratat el pe cei mici i-a revenit tot mamei.

Şapte copii, chinuiţi de acelaşi părinte

De la bun început, trebuie menţionat faptul că femeia în cauză este mama a şapte copii, primii trei proveniţi dintr-o căsătorie destrămată şi daţi în plasament bunicilor, după ce femeia a fost decăzută din drepturile părinteşti, pe motiv că „i-a închis în casă pentru perioade mari de timp, lipsindu-i de mâncare şi de apă“. Toate bune pentru mama în discuţie, să spunem, iar următorii patru copii au fost făcuţi cu un alt bărbat, care ulterior a decedat, aşa că în viaţa femeii şi-a făcut apariţia concubinul deferit instanţei. Aşadar, cei patru copii minori se aflau în grija celor doi adulţi la data comiterii faptelor, toţi locuind în casa bărbatului.

„Lecţie“ de viaţă: bătut şi legat cu lanţul 

Revenind la anchetă, poliţiştii au descoperit că, „la data faptei, probabil pe fondul consumului de alcool, inculpata (n.r. mama copiilor) le-a aplicat minorilor T.D., în vârstă de trei ani, şi T.H.A., în vârstă de patru ani, mai multe lovituri cu palma şi cu un băţ, pe motiv că minorul în vârstă de trei ani a spart în joacă unul dintre geamurile locuinţei, iar concubinul ei, S.M., l-a legat de poartă, socotind că aşa îi dă o lecţie“. Mai mult, Poliţia a sesizat şi Protecţia Copilului, pentru că toţi cei patru copii erau murdari şi flămânzi. În cele din urmă, minorii au fost aduşi la un centru maternal, „în urma cercetărilor efectuate stabilindu-se că atât inculpata, cât şi concubinul ei, care-i aveau în grijă pe minori, erau consumatori notorii de alcool, în vederea procurării băuturilor alcoolice plecând zilnic de acasă, lăsându-şi copiii singuri, fără hrană, murdari şi agresându-i ori de câte ori îndrăzneau să ceară de mâncare sau, pur şi simplu, puţină atenţie“.

Casa, focar de infecţie 

Mai mult, asistentul social care a analizat situaţia copiilor a constatat că, pe lângă faptul că erau flămânzi, neîngrijiţi, murdari şi dezbrăcaţi, erau agresaţi de mama lor, care, potrivit declaraţiilor acestuia, „încerca să dea vina exclusiv pe concubinul ei“, „locuinţa era plină de gunoi şi mizerii, fiind un adevărat focar de infecţie şi punând în pericol sănătatea celor patru copii neglijaţi, lăsaţi nesupravegheaţi şi închişi în casă fără hrană“.
 
Judecătorilor li s-a adus la cunoştinţă şi faptul că mama şi cei patru copii fuseseră internaţi timp de un an într-un centru maternal, însă, din discuţiile purtate cu femeia, a reieşit „un vădit dezinteres faţă de situaţia ei şi a copiilor“.

Se ascundeau în casă şi mâncau hrana copiilor 

După ce copiii au fost examinaţi de medici, s-a reconfirmat faptul că aceştia fuseseră bătuţi, iar doi dintre ei „au suferit leziuni care s-au putut produce prin lovirea cu corpuri dure, iar la nivelul mâinii stângi şi al gâtului, aceştia prezentau leziuni care s-au putut produce prin frecare cu un cablu, necesitând pentru vindecare două-trei zile de îngrijiri medicale“.
 
Dincolo de acest aspect, vecinii au mai declarat că cei mici erau lăsaţi fără hrană, deşi adulţii care ar fi trebuit să se ocupe de îngrijirea lor primeau mâncare de la cantină pentru ei, însă cei doi „se închideau în casă şi mâncau, iar copiii erau lăsaţi afară“.
 
În urma anchetei sociale, mama a fost decăzută din drepturi şi pentru cei patru micuţi, aceştia fiind internaţi în centre de plasament, iar doi dintre ei găsindu-şi chiar o altă familie, fiind adoptaţi.

Condamnată la şase ani, dar de negăsit de atunci 

Aşa cum am menţionat anterior, pe parcursul procesului, concubinul femeii a murit, aşa că răspunderea pentru faptele sale i-a revenit tot ei. La finalul judecăţii, care a durat aproape doi ani, mama a fost găsită vinovată şi condamnată, aproape de finele lui 2015, la şase ani de puşcărie pentru toate faptele sale. De asemenea, a fost obligată să le plătească celor mici daune morale în valoare de 5.000 de lei.
 
Totuşi, este de menţionat că, pe parcursul anchetei, după ce i-a murit iubitul, femeia a plecat din casa acestuia, fără să o mai găsească nimeni de atunci.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii