Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:59 12 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Black Sea Oil&Gas a rezervat 90% din capacitatea punctului de intrare a gazelor în sistemul naţional de transport de la Vadu, judeţul Constanţa

ro

10 Mar, 2019 12:37 1985 Marime text
Black Sea Oil&Gas a rezervat 90% din capacitatea punctului de intrare a gazelor în sistemul naţional de transport (SNT) de la Vadu, începând cu 1 februarie 2021, au declarat, pentru AGERPRES, surse din sectorul energetic. 

"Urmare a desfăşurării Etapei Angajante a Procesului de capacitate incrementală pentru punctul de intrare în SNT, preconizat a fi creat în zona localităţii Vadu, jud. Constanţa, SNTGN Transgaz SA va aduce la cunoştinţă faptul că solicitantul nu şi-a exercitat dreptul de denunţare unilaterala a contractului de transport încheiat până la data confirmării, astfel contractul devenind ferm. În acest context, SNTGN Transgaz SA anunţă ca Procesul de rezervare de capacitate incrementală în punctul preconizat de intrare în SNT din Marea Neagra - PM VADU - Etapa Angajantă s-a încheiat cu succes", se arată într-un anunţ postat pe site-ul Transgaz, scrie Agerpres. 

Numele companiilor care rezervă capacitate în SNT este confidenţial, însă, potrivit informaţiilor obţinute de AGERPRES, compania care a rezervat capacitate în punctul de intrare de la Vadu este Black Sea Oil&Gas, singura, de altfel, care a luat până acum decizia finală de investiţie pentru a extrage gaze din Marea Neagră. 

Astfel, aceasta a rezervat 90% din capacitatea punctului de intrare în SNT începând cu 1 februarie 2021 şi până la 1 octombrie 2024. După această dată, capacitatea rezervată scade treptat până la 1,77% din cea oferită, până în anul 2035. 

Black Sea Oil&Gas este, totodată, şi singurul investitor din Marea Neagră care a rezervat capacitate de transport în conductele care introduc gazele offshore în SNT. 

Transgaz a organizat un proces de rezervare de capacitate şi pentru punctul de intrare de la Tuzla, însă pragul minim de rezervare nu a fost atins, iar transportatorul de gaze a declarat încheiat procesul fără alocare de capacitate. 

Pe 7 februarie, Black Sea Oil&Gas (BSOG) a anunţat că a luat decizia finală de investiţie pentru Proiectul de Dezvoltare Gaze Naturale Midia (proiectul MGD), localizat în zona românească a Mării Negre, unde va investi 400 de milioane de dolari. 

O conductă submarină de 126 kilometri va asigura transportul gazelor de la platforma Ana la ţărm, până la noua staţie de tratare a gazelor din comuna Corbu, judeţul Constanţa. 

Capacitatea de producţie estimată va fi de 1 miliard de metri cubi de gaze pe an, echivalentul a 10% din consumul de gaze al României. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii