Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:47 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Benzina, motorina şi acciza „atacă“ banii şoferilor Care sunt benzinăriile din Constanţa cu cele mai mici preţuri la combustibilii auto (galerie foto)

ro

07 Apr, 2014 00:00 3566 Marime text
De la 1 aprilie, preţul combustibililor auto a suferit, din nou, modificări substanţiale. Costul unui litru de benzină a ajuns, peste noapte, să coste cu aproape 7% mai mult, aceasta fiind cea mai mare scumpire operată vreodată de pe o zi pe alta. Cu toate acestea, preţul benzinei şi al motorinei la benzinăriile constănţene este diferit de la o staţie la alta.
Astfel, ieri, cel mai ieftin litru de benzină se înregistra la staţia Rompetrol de pe bulevardul I. C. Brătianu - 6,19 lei per litru de benzină ’95.

Benzina şi motorina ard buzunarele şoferilor

Majorările de preţuri se resimt din plin la toate staţiile de alimentare cu carburanţi. La staţiile LukOil, preţul unui litru de benzină era cuprins între 6,09 lei şi 6,85 lei, iar cel al motorinei varia de la 6,15 lei până la 6,63 de lei. La benzinăriile Agip din Constanţa, pentru un litru de benzină, şoferii plăteau între 6,20 şi 6,52 lei, în funcţie de sortiment. Şi preţul motorinei era apropiat de cel al benzinei: 6,24 lei costa litrul de motorină diesel, iar pentru un litru din sortimentul Diesel Tech, preţul afişat era de 6,53 lei. În staţiile STAR 2000, un litru din sortimentele Euro Super ‘95 şi Euro Super Plus ‘95 era de 6,22 lei, unul de motorină Euro Diesel costa cu şase bani mai mult, iar un litru din produsul Euro Super ‘98 - cel mai scump - 6,70 lei. Un litru de GPL costa, la această staţie, 3,13 bani, iar cel mai ieftin GPL era cel de la staţia Butan Gas de pe bulevardul Mamaia - 2,95 lei. Şi la staţia de combustibili MOL preţul unul litru de benzină ’95 era de 6,27 lei, iar cel de motorină costa 6,77 lei.
În ciuda creşterilor de preţ, de-a lungul anilor cererea pentru carburanţi a rămas în aceiaşi parametri. De exemplu, dacă în 2009 un litru de benzină ajungea aproximativ 3 lei, iar consumul înregistrat a fost, potrivit statisticilor din acel an, de 5,9 milioane de tone, anul trecut, preţul mediu a fost de până la 6 lei, iar volumul consumului s-a menţinut.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii