Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:56 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Avocatul Gheorghe Piperea îi îndeamnă pe români să nu se autorecenzeze ”Așteptați recenzorul, puneți-l la treabă, că de aia e plătit din bani publici”

ro

15 May, 2022 17:39 8622 Marime text
Avocatul Gheorghe Piperea Foto Facebook/ Gheorghe PipereaAvocatul Gheorghe Piperea îi îndeamnă pe români să nu se autorecenzeze deoarece, în opinia lui, autoritățile intră în posesia datelor noastre care pot fi furnizate apoi mai departe, pe internet, după cum a scris într-o postare pe pagina sa de pe Facebook.


Avocatul recomandă, în schimb, să primim acasă recenzorul și să răspundem la întrebările adresate față în față, pentru a evita primirea unei amenzi.


"Încerc să răspund aici zecilor de mesaje în privat și sutelor de comentarii pe pagină referitoare la recensământ. Nu sunt un expert în domeniu, deci nu vă pot da răspunsuri/soluții detaliate. 


Am observat, totuși, trei lucruri la acest recensământ


- este reglementat prin oug, iar acele oug care se insinuează în domeniul drepturilor și libertăților sunt neconstituționale în întregime; în caz că sunteți amendați în baza acestei oug faceți plângere contravențională și încercați să duceți procesul la CCR; 


- este, în prima fază, digital, punându-vă în postura de a vă auto-recenza; dacă o faceți, vă donați datele cu caracter personal, informațiile referitoare la proprietate și “știrile” despre relații personale și starea de sănătate/boală, statului, băncilor, companiilor farma și IT; toată persoana voastră, tot patrimoniul vostru, devin informatizate, după care ei vă vor ști mai bine decât vă știți voi înșivă; controlul și chiar anularea voastră ca persoană cu drepturi și libertăți vor fi jocuri de copii; eu nu mă voi auto-recenza; 


- amenda nu se aplică pentru refuzul auto-recenzării digitale, ci pentru refuzul recenzării; așteptați recenzorul, puneți-l la treabă, că de aia e plătit din bani publici, și completați doar acele rubrici care nu vă fură date și informații cu caracter personal; orice amendă, după aceea, e ilegală. 
Succes și hai Liberare!", a scris Piperea pe Facebook duminică, 15 mai. 


 Președintele Institutului Național de Statistică, a anunțat pe 13 mai decizia Comisiei Centrală pentru Recensământul Populației și Locuințelor de a prelungi perioada de autorecenzare până pe data de 27 mai, inclusiv.


În ultima săptămână, interesul pentru autorecenzare a crescut foarte mult, a explicat preşedintele INS Tudorel Andrei.
 
„Am avut peste 450.000 de chestionare finalizate în fiecare zi, în condițiile în care media în perioada trecută era cuprinsă între 110.000-125.000 de chestionare pe zi. Practic, de peste 4 ori a fost traficul mai mare decât în condiții obișnuite”, a spus şeful INS.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii