Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:08 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Autoturismele ANPC de la Constanța nu mai pot fi folosite pentru că le-a expirat RCA-ul. Comisarul-șef de la Galați acuză un „management defectuos”

ro

10 May, 2022 13:11 1823 Marime text


Autoturismele ANPC din subordinea CRPC Galați nu vor mai putea fi folosite la controale, deoarece RCA-ul acestora a expirat. Conform comisarului șef al Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorului Galați, Sorin Claudiu Susanu, acestea au avut ca dată de expirare 10 mai 2022. El a publicat o postare pe pagina sa de socializare cu privire la „managementul defectuos” al actualei conduceri al ANPC. Contactat telefonic, comisarul general Horia Constantinescu nu a dorit să comenteze subiectul.

 
„Autoturisme ANPC fără RCA!!

Din păcate, managementul defectuos al Președintelui ANPC,domnul Horia Constantinescu, aduce tot mai multe sincope în desfășurare activității comisarilor ANPC. Chiar dacă pt achiziții cel puțin discutabile (arox 14.000€ pt 20 stații walkie talkie) au existat bani, pt cheltuielile uzuale nu se mai găsesc fonduri. După ce a fost evitata la limita (mulțumesc colegilor de la resurse umane ANPC) neplata salariilor a zeci de comisari ANPC, de astăzi, mașinile Protecție Consumatorilor din Galați, Constanța, Vrancea, Buzău, Tulcea, Brăila.. nu mai pot fi folosite deoarece nu au fost alocate resursele financiare necesare pt a se putea achiziționa polițele de tip RCA. Am convingerea ferma ca domnul ministru Florin Spataru nu poate accepta astfel de situații și va face toate demersurile legale necesare pt ca activitatea ANPC sa intre în normalitate! Solicit (și public) domnului Horia Constantinescu sa nu mai folosească aceasta Instituție doar pt interesul personal și sa înțeleagă ca managementul ANPC nu este doar o chestiune de imagine și circ mediatic.

Nemulțumirea comisarilor ANPC creste de la o zi la alta și cred ca modul în care a fost coordonat Comisariatul Județean Constanța de către dl Constantinescu (în curând voi finaliza raportul) NU trebuie transpus la nivel național. Voi face tot posibilul ca fiecare consumator sa fie corect reprezentat de ANPC și va asigur de toată implicarea mea, iar transparenta cu care v-am obișnuit va continua, indiferent de consecințe! Am încredere în factorii decizionali ca vor interveni urgent și cu fermitate pt a readuce Instituția la o normalitate”, a publicat pe pagina sa de Facebook Sorin Claudiu Susanu, comisar șef la CRPC Galați.


Totodată, contactat telefonic, Sorin Claudiu Susanu a precizat că „Am sesizat Corpul de Control al Ministerului Economiei cu vedere la numeroase nereguli la ANPC”. Cu privire la procedura privind achizițiile de RCA, conform legii, CRPC Galați trebuie să facă o cerere la ANPC, iar ANPC cere alocarea de bani în conturi la Ministerul Economiei. Susanu a specificat că „am solicitat în preconizarea bugetară acest aspect”, iar reveniri au fost făcute constat, cea mai recentă fiind în urmă cu o săptămână, iar anterior la finele lunii martie. Comisarul-șef precizează că este vorba de „un management defectuos” în cele expuse. 

Conform datelor, majoritatea polițelor RCA care au expirat erau încheiate cu City Insurance, în prezent în faliment, în momentul achiziției fiind la prețul cel mai mic.

Pentru lămuriri, cotidianul ZIUA de Constanța l-a contactat și pe ministrul Economiei, Florin Spătaru, cu privire la subiect, însă acesta nu era pus la punct cu postarea comisarului Sorin Claudiu Susanu. În momentul în care ministerul ne va acorda un punct de vedere cu privire la subiect, îl vom prelua ca atare.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii