Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
07:29 28 01 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ANPC Brașov Amendă pentru umflarea facturilor clienților

ro

15 Dec, 2020 18:09 563 Marime text

 
  • O nouă amendă pentru un furnizor de energie
  • Practici comerciale înșelătoare.

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) Braşov a aplicat o nouă amendă de 50.000 de lei companiei de utilităţi Engie, întrucât o ofertă privind furnizarea de electricitate, gaze şi servicii tehnice ar putea crea prejudicii consumatorilor, folosindu-se practici comerciale înşelătoare, a anunţat, pe Facebook, Sorin Claudiu Susanu, comisar-şef ANPC Braşov.

Acţiunile de control a agenţilor economici care activează în domeniul energiei au continuat şi, din păcate, au fost descoperite noi nereguli. Pentru ceea ce am constatat, a fost aplicată o amenda de 50.000 lei şi se vor face toate demersurile pentru eliminarea neregulilor din contractele încheiate cu consumatorii, transmite Susanu.


Susanu nu precizează numele vreunei companii, însă ofertele menţionate sunt cele ale Engie.

S-a analizat contractul încheiat între consumatori şi operatorul economic, în calitate de furnizor, "------ONE 24 - pachet integrat de servicii : gaz, electricitate şi servicii tehnice", precum şi oferta aferentă, precursoare încheierii contractului în speţă. În acest sens, în ofertă se indică "preţ fix al energiei pentru 24 luni", dar în cuprinsul contractului -------ONE 24, la art.3 "Preţul contractului", alin.6) se menţionează că "Preţul se poate actualiza, modifica conform prevederilor art.7 "Modificarea circumstanţelor" din Condiţiile Generale de Contractare, începând cu a 13-a lună", iar la aliniatul 8) se indică "înainte cu cel puţin 30 zile calendaristice de expirarea perioadei de valabilitate a preţului, vânzătorul va notifica cumpărătorul cu privire la noile condiţii de preţ, se arată în postarea de pe facebook a comisarului-şef ANPC Braşov.


Potrivit lui Susanu, se constată astfel o practică comercială înşelătoare.

Cu privire la sancţiunea aplicată, Engie România va iniţia demersul de contestare a amenzii acordate, considerând că sunt respectate cerinţele legale, transmite AGERPRES.

Ti-a placut articolul?

Comentarii