Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:03 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Autostrada soarelui ajunge la Constanţa (video)

ro

21 Jan, 2011 00:00 3490 Marime text
Sedinta_Autostrada1.jpgPână în vara lui 2011 tronsonul Cernavodă-Constanţa din Autostrada Soarelui va fi dat în folosinţă. Anunţul a fost făcut astăzi de directorul general al Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România, Liviu Costache. Şeful CNADR a participat, astăzi, la o şedinţă care a avut loc la sediul Prefecturii Constanţa, acolo unde, alături de prefectul Claudiu-Iorga Palaz, a discutat despre o serie de aspecte care ţin de construcţia autostrăzii şi a variantei ocolitoare a municipiului Constanţa.

Aşa cum a anunţat încă de la finalul lunii decembrie, prefectul judeţului Constanţa, Claudiu-Iorga Palaz, a organizat o şedinţă tehnică a factorilor cu responsabilităţi în finalizarea lucrărilor la Autostrada Soarelui şi la varianta ocolitoare a Constanţei. La eveniment a participat şi directorul general al Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România, Liviu Costache.
Prefectul Palaz a expus, în cadrul şedinţei, problemele care au existat, până acum, în proiectul realizării autostrăzii, dar care au fost remediate.
În ce priveşte, însă, localităţile care încă se confruntă cu probleme legate de exproprieri, reprezentantul Guvernului în teritoriu a somat administraţiile locale în cauză să rezolve problema până la sfârşitul acestei luni . Vestea bună anunţată la şedinţă este că tronsonul Cernavodă-Constanţa din Autostrada Soarelui va fi pus în circulaţie în vara acestui an. Directorul general al CNADR, Liviu Costache, a specificat, însă, că asta nu înseamnă finalizarea lucrărilor la standarde europene, cu tot cu anexe. Unul dintre anunţurile făcute de prefectul Claudiu Iorga-Palaz a fost acela că, începând din februarie, va demara controalele la lucrările de la autostradă, pentru a supraveghea ritmul în care se lucrează. Nu mai puţin important este că directorul CNADR a specificat şi că insituţia pe care o conduce va încerca să obţină finanţare europeană pentru un nou culoar transeuropean. Este vorba despre axa Cernavodă- Vama Veche- Varna. Acest culoar va avea 53 de kilometri, iar standardul de cost va fi de cinci milioane de euro pe kilometru. CNADR va face primii paşi în proiect chiar din acest an , când va începe realizarea studiilor de fezabilitate.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • preacuviosii canalie si pramatie 21 Jan, 2011 05:07 In poza apar si cei doi IP3 Lungu si Cliante. Vai ce se mai fac ei ca lucreaza. Probabil ca o pun de un nou tun pe Cernavoda-Vama Veche.